Witam wszystkich Forumowiczów!
Mam taki problem, że podczas zapisu do pliku za każdym kolejnym zapisem dane/tekst zapisywany jest w nowym wierszu, a nie np. po tabulatorze...
Kombinowałem już na różne sposoby, ale nie wiem jak z tym sobie poradzić. Potrzebuję w "jednym cyklu zapisowym" zapisać i liczby (uint8) jaki zwykły tekst.
W załączniku przesyłam przykładowy VI.
Zapis tesktu do pliku przez Write To Spreadsheet File VI
Zapis tesktu do pliku przez Write To Spreadsheet File VI
- Załączniki
-
- Test of the text saving.vi
- (12.65 KiB) Pobrany 354 razy
- rivui
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Re: Zapis tesktu do pliku przez Write To Spreadsheet File VI
Witam!
Niepotrzebnie uzywasz 3 bloczkow write to spreadsheet file. Bloczek drugi i trzeci maja append to file ustawione na true co moze powodowac zapis w nowej linii.
Zamiast tego sprobuje jednego bloczka write to spreadsheet file i na wejsciu daj 1D array zawierajacy wszystkie dane. Najpierw musisz przekonwertowac "Number" na string. Wtedy dane powinny byc kolo siebie oddzielone tabulatorem.
Pozdrawiam
Niepotrzebnie uzywasz 3 bloczkow write to spreadsheet file. Bloczek drugi i trzeci maja append to file ustawione na true co moze powodowac zapis w nowej linii.
Zamiast tego sprobuje jednego bloczka write to spreadsheet file i na wejsciu daj 1D array zawierajacy wszystkie dane. Najpierw musisz przekonwertowac "Number" na string. Wtedy dane powinny byc kolo siebie oddzielone tabulatorem.
Pozdrawiam
Re: Zapis tesktu do pliku przez Write To Spreadsheet File VI
Witaj,
zeby zapisywalo oddzielone tabulatorem musisz w bloczku ustawic oddzielanie od siebie wartosci przez \t . Z tym, ze string zaznaczasz jako \-Code.
Na screenie z mojego programu w pierwszej kolumnie bedzie zapisywany czas a w kazdej kolejnej pomiar.
zeby zapisywalo oddzielone tabulatorem musisz w bloczku ustawic oddzielanie od siebie wartosci przez \t . Z tym, ze string zaznaczasz jako \-Code.
Na screenie z mojego programu w pierwszej kolumnie bedzie zapisywany czas a w kazdej kolejnej pomiar.
- Załączniki
-
- Unbenannt.PNG (4.67 KiB) Przejrzano 4904 razy