Sterowanie silnikiem krokowym na płytce testowej labviev

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
nowy1
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5

Post autor: nowy1 »

Witam
Mam mały problem. Mam wysterować silnik krokowy, wykonuję wszystko wg instrukcji lecz w pewnym momencie się zacinam ( nie wiem jak stworzyć port ? ). Link do instrukcji
http://sunrise.hk.edu.tw/~jhtong/file/L ... 0%20EA.pdf. Gdyby ktoś miał czas i chęci to poprosił bym o rozwiązanie tego problemu. Z góry dziękuję za pomoc

Temat nie dotyczy LabVIEW Real-Time. Post przeniesiony. Następnym razem proszę o uważniejsze wybieranie działów. Pitol
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Post autor: Pitol »

Po pierwsze: opisz w czym dokładnie masz problem. Co masz na myśli pisząc "Nie wiem jak stworzyć port?"
Po drugie: korzystałeś z funkcji SEARCH? Wystarczy wpisać "silnik krokowy" i otrzymasz kilka tematów z możliwymi rozwiązaniami.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
Awatar użytkownika
Arronax8
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Post autor: Arronax8 »

Z tego co zauważyłem, zapewne nie wiesz skąd wziąć port "8255 out" (sam miałem ten problem, ale szybko wpadłem na rozwiązanie).
Jest to po prostu normalny ".vi", który musisz utworzyć wcześniej. Opis jego tworzenia jest w rozdziale 9 instrukcji do tej płytki LV-100.
Później tylko wybierasz przy tworzeniu diagramu dla silnika ten port "8255 out", przez który sterujesz tym silnikiem.
Na pewno się już połapiesz. ;)
ODPOWIEDZ