Cześć, chciałbym prosić o pomoc w pewnie bardzo prostej sprawie, jednak ponieważ z LV mam do czynienia od bardzo krótkiego czasu sprawia to mi ona trudność.
Przechodząc do rzeczy - generator sygnału generuje bity z pewną zadaną częstotliwością. Jak zrobić "bufor" działający w taki sposób, że gdy wpadną do niego kolejne np. 4 bity wówczas zostaną one "na raz" przesłane dalej do kolejnego modułu VI (myślałem nad użyciem rejestru przesuwnego)? Każdy bit z zebranej 4-bitowej grupy powinno dać się w jakiś prosty sposób wyróżnić. Gdy dana grupa zostanie przesłana dalej wówczas bufor znów czeka aż wpadną 4 bity, wysyła i tak w kółko.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
Potrzebna pomoc - przetwarzanie ciagu bitów
- skrzatswat
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Potrzebna pomoc - przetwarzanie ciagu bitów
Może coś takiego ;>
Ewentualnie jeśli generowanie bitów ma być niezależne od przetwarzania. To wtedy w grę wejdzie struktura producent/konsument ale możę takie rozwiązanie wystarczy do twojego zadania. W razie czego będę starał się dalej pomóc
Ostatnio zmieniony 14 mar 2012 11:01 przez skrzatswat, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Potrzebna pomoc - przetwarzanie ciagu bitów
Wielkie dzięki, jest ok. Moim docelowym zadaniem jest zrobienie modulatora / demodulatora sygnału QAM więc pewnie jeszcze nie raz poproszę o radę ;)
Zapraszamy, ale następnym razem popatrz w jakim dziale piszesz. Wątek przenoszę. bogdani
Zapraszamy, ale następnym razem popatrz w jakim dziale piszesz. Wątek przenoszę. bogdani