Pytanie było oczywiście retoryczne. Istotnie wskazówką do przemyślenia. Problem z tym że simulate signal nie ma żadnego powiązania z opróżnieniem pętli. Generuje on propost następne 100 próbek zaczynając od odpowiednie fazy sygnału i tyle. Tak więc problem tkwi w tym że źle generujesz swój sygnał i tak samo zły jest zapisywany do pliku.
W załączniku dodaje jak można by prawidłowo (i podobnie jak dla LPT) generować po 1 próbce.
Zapis i odczyt danych z plików tdms
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Re: Zapis i odczyt danych z plików tdms
- Załączniki
-
- zapis2_tdms.vi
- LV 8.6
- (13.94 KiB) Pobrany 300 razy
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012 18:54 przez AGF, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Re: Zapis i odczyt danych z plików tdms
Zabrałem się do sprawdzania wg powyższych rad i okazało się rozwiązanie podane przez kolegę PiDi jest dobre.
Pierwsze testy robiłem z pomocą wbudowanych generatorów to właśnie dlatego (jak się później okazało) miałem problem. Kiedy podłączyłem rzeczywisty sygnał przez port równoległy wszystko zaczęło naprawdę nieźle działać. Nie mam problemów z zapisem 1000 próbek/s i to na naprawdę zabytkowym laptopie. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Pierwsze testy robiłem z pomocą wbudowanych generatorów to właśnie dlatego (jak się później okazało) miałem problem. Kiedy podłączyłem rzeczywisty sygnał przez port równoległy wszystko zaczęło naprawdę nieźle działać. Nie mam problemów z zapisem 1000 próbek/s i to na naprawdę zabytkowym laptopie. Dziękuję wszystkim za pomoc.