Pytanie o wartość częstotliwości, czasu wypełnienia

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Chmielu89
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Post autor: Chmielu89 »

Witam. Mam aparaturę robocika zdalnie sterowanego, poprzez wychylenie gałki puszczany jest sygnał PWM o stałej częstotliwości. Chcę się zapytać jak można utworzyć VI który będzie raz wiedział o tej częstotliwości a dwa zliczał mi wartości wypełnienia poszczególnych sygnałów zależących od wychylenia gałki kontrolera. jest to możliwe? pozdrawiam
bogdani
Administrator
Wersja środowiska: LabVIEW 2015
Kontakt:

Post autor: bogdani »

Witaj na forum

Brakuje trochę informacji.
Czym mierzysz ten sygnał? Czy zakładamy że sygnał jest zmierzony i dostarczasz go jako waveform czy inny zestaw próbek, czy również należy sięzatroszczyć o jego próbkowanie, jeśli tak to czym mierzysz ten sygnał.
Czy to ma działać w czasie rzeczywistym? Na jakim sprzęcie i systemie?

To tak tytułem wstępu.

W międzyczasie możesz popatrzeć na to: https://decibel.ni.com/content/docs/DOC-12911

bogdani
Ktoś ci pomógł na forum? Podziękuj dając pochwałę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Chmielu89
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Post autor: Chmielu89 »

wszystko mi śmiga na cRIO oraz FPGA, muszę zrobić VI który mi zczyta wartość sygnału PWM, który ma stałą częstotliwość i amplitudę
muszę napisać program który zmierzy mi wartość wypełniania jednego prążka i będę to wiedział.
poprzez aparaturę joysticka puszczany jest sygnał PWM tak? więc tylko chce wiedzieć jaki ma czas wypłnienia bo tego nie wiem w zalezności od dalekości wychylenia kontrolera

coś rozjaśnilem?
ODPOWIEDZ