Problem z wyświetlaniem danych z pliku na Weform Chart

Sprawy związane z interfejsem użytkownika - kontrolki, wskaźniki, wyświetlacze, wykresy oraz inne zagadnienia tego typu...
Baterflu
Wersja środowiska: LabVIEW 7.1

Post autor: Baterflu »

Chciałbym wyświetlać dane z pliku na Weform Chart. Problem polega na tym, że weform chart kompletnie nic nie pokazuje... Potrafie to wykonać w przypadku Weform Graph. Dane w pliku są zapisane w dwóch kolumnach - pierwsza kolumna to wartość sygnału, druga kolumna to czas pobrania próbki. Z tych dwoch wartości tworze weform który mam zamiar wyświetlić... Niestety nie mam pojęcia w jaki sposób wysyłać ten weform żeby został wyświetlony...

Dane odczytuje funkcją Read From Spreadsheet File.

Proszę o jakieś wsparcie, moim marzeniem jest zobaczenie przykładu gdzie dane z pliku są wyświetlane na Weform Chart.
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Post autor: Pitol »

A jak tworzysz waveform, który potem wrzucasz na Waveform Chart? Zamieść kod/screen to będzie łatwiej ogarnąć problem.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
Baterflu

Re: Problem z wyświetlaniem danych z pliku na Weform Chart

Dodałem print screen block diagramu, dane które chce wczytać, pierwsza kolumna to wartość sygnału, druga to czas. Załączyłem także program, programuje w wersji 7.1.
Załączniki
odczyt ciagly.vi
(787.42 KiB) Pobrany 331 razy
Odczyt z pliku.PNG
sinciagly6f.txt
(65.15 KiB) Pobrany 338 razy
Baterflu

Re: Problem z wyświetlaniem danych z pliku na Weform Chart

Rozwiązanie problemu na screenie poniżej... Oczywiście można by zrobić ten kod bardziej przyjazny dla oka no ale cóż :)
Załączniki
rozwiązanie.PNG
ODPOWIEDZ