Odwrócone wahadło

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
misiek2709
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Odwrócone wahadło

Post autor: misiek2709 »

inverted pendulum mam do zrobienia projekt wahadło odwrócone;] ale emam pojećia czy to jest dobre;
niech ktoś sprawdzi czy to dobrze;d
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Odwrócone wahadło

Post autor: Pitol »

Witaj na forum.

1. Tworząc post staraj się pisać poprawnie. Zasady języka polskiego chyba są wszystkim znane (jeśli nie to zapraszam tutaj: http://so.pwn.pl/zasady.php?id=665).

2. Nie spodziewaj się wielkiego odzewu pisząc "Niech ktoś sprawdzi". Forum jest od zadawania konkretnych pytań, chyba, że napiszesz w dziale "Dam Pracę"...

3. Tak stworzony VI z pewnością nie jest łatwy do odczytania. Mnie osobiście się odechciało analizy po kilku sekundach. Poza tym czy Ty oczekujesz, że ktoś sprawdzi poprawność zaimplementowanych przez Ciebie równań? Mógłbyś przynajmniej dostarczyć równania, na których się opierałeś.

Popraw post, bo w przeciwnym wypadku usunę go.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
misiek2709

Odwrócone wahadło

post do usunięcia;] promotor mi już to sprawdził sorki za problem;]
misiek2709

Odwrócone wahadło

na wykresie brak jakichkolwiek wyników i jak chciałem zobaczyć jakie wartości idą na wykres , wyskakuje wartość "NaN"
misiek2709

Re: Odwrócone wahadło

plik labview
misiek2709

dodaje jeszcze obliczenia w wordzie

Ostatnie ostrzeżenie: tworzenie postów to nie jest wielka filozofia, a jednak Tobie to nie wychodzi. Problem należy opisać szczegółowo tak, aby innym było łatwiej Ci pomóc. Do tego styl jakim piszesz (tyczy się to zarówno kodu w LV jak i samej treści postów) nie zachęca do zainteresowania się tym tematem. A pisanie czterech postów pod rząd to już jawne pogwałcenie regulaminu. Następny taki wybryk i będę kasował posty bez ostrzeżenia. Pitol
Przemoga
Wersja środowiska: LabVIEW 2011

Post autor: Przemoga »

Ja dodam tylko tyle że mnie mój prowadzący na uczelni (szanowany w świecie LV) uczył że pisząc program w LV Schemat powinien mieścić się w ekranie bez przesuwania i należy używać Clustrów żeby nie mieć takiego cmentarzyska drutów jak u Ciebie. Co do poprawności się nie wypowiem bo zdaje się nie mam toolkitów, lub podprogramów wymaganych do twojej aplikacji.

Pozdrawiam,
P.G
ODPOWIEDZ