Uczestnictwo we wczorajszym NIDays oraz rozmowa z kilkoma osobami będącymi uczestnikami tejże konferencji zmotywowała mnie do zaprezentowania się na poniższym forum jako potencjalnego przyszłego pracownika. Jestem studentem Politechniki Białostockiej (ostatni semestr studiów inżynierskich) na kierunku Elektronika i Telekomunikacja (specjalizacja: Aparatura Elektroniczna ze ścieżką dydaktyczną (sam się w tym gubię): Telekomunikacja Bezprzewodowa. W obecnym semestrze otrzymuję stypendium Rektora dla najlepszych studentów. W chwili obecnej kończę pisanie swojej pracy inżynierskiej o temacie: "Projekt i realizacja mikroprocesorowego systemu pomiarowego z wykorzystaniem mikrokontrolerów". Najprościej rzecz ujmując będzie to wielozakresowy woltomierz z funkcją akwizycji i wizualizacji danych wraz z generatorem napięcia stałego - całość sterowana przy pomocy GUI napisanego w LabView (transmisja RS232 z mikrokontrolerem AtMega16). Praca pisana jest w języku angielskim. Wcześniej ukończyłem Technikum Elektryczne w Białymstoku (profil elektroniczny o specjalizacji A/V). Przez 6 lat pracowałem jako DJ na terenie Białegostoku i okolic, w technikum zarządzałem dość pokaźną grupą nagłośnieniową działającą na terenie miasta. W roku 2006 odbyłem praktykę zawodową w Niemczech w trakcie której odbyłem szkolenie z zakresu elektroniki i automatyki wraz z krótkim stażem w firmie telekomunikacyjnej zajmującej się badaniem i konserwacją anten UMTS. W roku 2008 pracowałem przez 8 miesięcy (przerwa w nauce) w jednej z białostockich firm jako serwisant sprzętu elektronicznego. Posiadam ważny certyfikat CLAD , po zdobyciu większego doświadczenia z LabView chciałbym pójść o krok dalej i pokusić się o CLD. Jestem również szczęśliwym posiadaczem certyfikatu Cisco Certified Network Associate - bardzo interesuję się sieciami teleinformatycznymi. W lipcu tego roku brałem udział oraz pomagałem w organizacji międzynarodowego intensywnego kursu w zakresie projektowania systemów wbudowanych mającego miejsce na Politechnice Białostockiej. Posiadam znajomość systemów Linux w stopniu dobrym, biegle posługuję się również programami typu Eagle, Multisim, Protel, PSpice. Język angielski jest również moim dużym atutem.
Moim celem jest ukończenie studiów magisterskich na kierunku elektronicznym i nastawiam się na to, że chcąc realizować swoje życiowe ambicje będę musiał zmienić uczelnię. Mówiąc szczerze wybranie celu "emigracji" nie ma dla mnie większego znaczenia. Chciałbym równocześnie studiować (choćby zaocznie) i zdobywać doświadczenie zawodowe, gdyż z moich obserwacji wynika, że absolwent bez żadnego doświadczenia to absolwent bez spodni. Innymi słowy: chcę studiować tam, gdzie ewentualnie mogę dostać pracę. Oczywiście w moim miejscu zamieszkania również jest to możliwe, ale najczęściej kończy się to robieniem kebabów na dworcu. Dlatego postawiłem na pełną mobilność.
Mówiąc wprost: szukam kogoś, kto może przypadkowo szuka mnie. Ewentualnie kogoś, kto może mi doradzić, jak mam dalej ukierunkować swoją drogę naukowo-zawodową. Gdyby znalazł się ktoś, kto chciałby mnie zatrudnić, mogę zaoferować ze swojej strony pełną dyspozycyjność, sumienność i zaangażowanie. Obiecuję nie rozmawiać w pracy o polityce i modzie.
Na życzenie mogę wysłać swoje CV oraz szanuję wszystkich, którzy przeczytali ten post do końca

Pozdrawiam
Andrzej
P.S. Mam 24 lata.
P.P.S Chociaż wiem, że wybrzydzać jeszcze nie mogę, to najbardziej marzy mi się Wrocław