Problem z Application Web Server

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
drT
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Post autor: drT »

Mam problem z konfiguracją NI Application Web Server. Postępuje zgodnie z instrukcją na stronie http://zone.ni.com/reference/en-XX/help ... eb_server/ ... zalogowałem się jako Admin, zaznaczyłem "Enabled", podałem port:8080... ale nie pojawia się najważniejsze "Yes", no i w rezultacie Web Serwer nie jest aktywny. Gdy chce wybrać wersje bitową pojawia się błąd taki błąd:
error_web_server.jpg
Mam wersję LabView 2010, system windows 7 64-bit. Czy ktoś wie, czym to może być spowodowane, no i jak się z tym uporać?
e-nDrju

Post autor: e-nDrju »

Mając Windows 7 i dostając komunikaty typu Operation not permitted pierwsze co nasuwa się na myśl to konieczność sprawdzenia, czy aplikacja jest uruchamiana z prawami Administratora.
Obrazek
drT

Re: Problem z Application Web Server

Post autor: drT »

Tak, sprawdziłem... na stronie loguje się jako Administrator (login: Admin hasło: blanc). Konto na komputerze na którym działam też jest kontem Administratora. Mam też wszystkie aktualizacje .NET, gdyby to mogło mieć jakieś znaczenie. Problem nadal nie rozwiązany...
ODPOWIEDZ