Borykam się z następującym problemem:
Utworzyłem odpowiednie metody fabrykujące dla klas (w modelu static, brak obsługi dynamicznych wejść VI był dla mnie przykrym zaskoczeniem

W mainVI mam do wyboru rozwijaną listę z nazwami klas, po jej wyborze chciałem, aby w SubPanelu otwarty został AKTYWNY FrontPanel danej metody fabrykującej. Niestety, mimo usilnych prób i wręcz przerysowywania przykładów, nadal mój otwarty w SubPanelu FrontPanel nie reaguje na jakiekolwiek akcje, mało tego, cała aplikacja zastyga.
Nie ma problemu w sytuacji, gdy używam metody "Run VI" dla wybranego VI, a jego referencję przekazuję do Invoke Node SubPanelu (insert VI), jednak w takim podejściu nie mam dostępu do danych wynikowych wyświetlanego subVI, konieczne jest użycie "Call by reference". Po przeglądnięciu całego dostępnego help'a używam w/w odwołań w następującej kolejności:
Open VI reference -->SubPane Invoke Node(insert VI) --> Call by referenc ---> close reference
Proszę mi wybaczyć, jeśli zbyt mgliście wyjaśniłem mój problem, to mój pierwszy post i jak to mawiają - pierwsze koty za płoty

Pozdrawiam!
EDIT: dodam jeszcze (na wszelki wypadek) że nie otrzymuję komunikatów o błędzie, klaster błędów jest czysty, definicje typów są "strict"...ogólnie wszystko wydaje się być tak jak należy...