Ja chcialbym sie zapytac czy za pomoca paska z boku w jednym arrayu mozna przewijac tez drugi trzeci itd array? nigdzie tego nie znalazlem.
Post przeniesiony. Masz pytanie nie związane z wątkiem = załóż nowy temat. Pitol
Przewijanie zawartości tablic
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: Przewijanie zawartości tablic
Po pierwsze:
Pytanie nie związane z wątkiem = NOWY TEMAT
Po drugie:
Podaj więcej informacji na temat tego, co chcesz osiągnąć. Czy chodzi Ci o to, aby za pomocą Index Display jednej tablicy zmieniać widoczny element również w kilku innych tablicach?
Pytanie nie związane z wątkiem = NOWY TEMAT
Po drugie:
Podaj więcej informacji na temat tego, co chcesz osiągnąć. Czy chodzi Ci o to, aby za pomocą Index Display jednej tablicy zmieniać widoczny element również w kilku innych tablicach?
Ad. 1
Przepraszam.
Ad. 2
Chcialbym za pomoca Vertical Scrollbara jednej tablicy przesuwac takze kilka kolejnych tablic.
Liczba wartosci w kazdej jest taka sama. Nie wiem czy cos takiego w ogole jest mozliwe.
Przepraszam.
Ad. 2
Chcialbym za pomoca Vertical Scrollbara jednej tablicy przesuwac takze kilka kolejnych tablic.
Liczba wartosci w kazdej jest taka sama. Nie wiem czy cos takiego w ogole jest mozliwe.
- Pitol
- Moderator
Pewnie, że się da ;) Skorzystaj z własności (Prop. Node), która nazywa się Index Values. W pomocy do tej własności jest bardzo dobrze wyjaśnione, do czego ona służy. Ostatecznie, należy wartość tej własności jednej tablicy przepisać do tej samej własności drugiej tablicy.
To bylo banalne! Nie wiedzialem, ze Index Values do tego sluzy
Dziekuje (obylo sie bez pomocy LV ;) )

- Pitol
- Moderator
Właśnie po to jest pomoc (Ctrl+H), żeby szybko sprawdzić, do czego służą wszystkie dostępne własności/metody/funkcje.