Pytanie teoretyczne.

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Leon_666
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Pytanie teoretyczne.

Post autor: Leon_666 »

Witam!
Musze odpowiedzieć na pytanie "Jaka jest struktura toru sterowania złączem manipulatora zrealizowana na sterowniku CompactRIO?"

Z moich zapisków i poszukiwań w internecie myślę, że odpowiedzią jest 1 albo 2:
1)
inicjalizacja
pętla główna
wewnętrzne funkcje warunkowe
dodawanie kontrolki
przywiązanie zmiennej sieciowej
wybór zmiennej sieciowej
ustawienia pozycji
zapis ruchów

2)
Programem sterujesz w warstwie sterownika RT( pętle regulacji itp)
Prądem w złączach, odczytem enkoderów itp sterujesz przez warstwę FPGA

Ale to i tak by było za mało, więc jeśli mogli byście podrzucić jakąś informację, albo chociaż jak i gdzie to znaleźć (np. jakaś książka, stronka, właśnie z takim teoretycznym podejściem do sprawy) to był bym bardzo wdzięczny.

Za wszelką pomoc bardzo dziękuje!
Awatar użytkownika
wino

Re: Pytanie teoretyczne.

Post autor: wino »

a czy ta odpowiedz jest sformułowana w zdanie??

W ogóle to wszystko zależy od tego jak ktoś napisał program. Nie znajdziesz tego w książce.... Musiałbyś przeanalizować kod programu umieszczonego na cRIO.
Leon_666

Moja odpowiedź jest jakimś tam luźnym zapiskiem, który wydaje mi się, po części odpowiadać na pytanie.
Brak mi jakiegokolwiek punktu zaczepienia, nie robiliśmy sami żadnych programów, co najwyżej modyfikowaliśmy coś w już zrobionych.

Wrzuciłem część mojego wykładu, tylko w tej części jest coś na temat compactRio, może coś z tego byłby ktoś w stanie wywnioskować, jaka może być odpowiedź.
SISP_5.pdf
Wykład
(1.36 MiB) Pobrany 408 razy
Leon_666

Znalazłem jeszcze w internecie laboratorium dotyczące konkretnie tego zagadnienia.
Myślę, że osobie, która wie o co w tym chodzi, to dużo bardziej pomoże w odpowiedzi na moje pytanie.
Ja po parokrotnym przeczytaniu i przeanalizowanie tego nadal nie ma pojęcia jaka jest odpowiedź :(

http://www.megaupload.com/?d=O2E60PO9 - to jest to laboratorium
ODPOWIEDZ