Iteracja w pętli for

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
komaro
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Iteracja w pętli for

Post autor: komaro »

Witam
Mam takie zapytanie. Stworzyłem sobie aplikacje która rysuje wykresy. Os x jest to licznik petli for. jest on skonstruowany w nastepujacy sposób. Do wyjścia n podpiąłem wartość 40000 do wejścia i podpiąłem bloczek sumujący i wartość -20000 do wyjścia bloczka sumującego podpiąłem bloczek dzielący i wartość 10000. powoduje się że wartosc x zmienia sie od -2 do 2 z dużą dokładnością. Wszystko było by ok gdyby nie fakt że na wykresie rysuje mi od -0,2 do 0,2 a powinno od -2 do 2

hm troche to skomplikowane wiec moze zalacze plik poprostu
Załączniki
momentttt.vi
(24.42 KiB) Pobrany 230 razy
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Iteracja w pętli for

Post autor: Pitol »

Problemem jest kontrolka XY Graph. Nie wiem, co się stało, ale źle wyświetla. Podmieniłem ją na nową (prawym -> Replace -> Graph -> XY) i wszystko zaczęło działać...

EDIT: Już wiem co się stało. Pozmieniałeś ustawienia kontrolki i pewnie zapomniałeś o tym. Klikając prawym na kontrolkę XY (tą Twoją) wybierz Properties a następnie przejdź na zakładkę Scales. Znajdziesz tam dwa pola Scalling Factors, które jak mniemam zmodyfikowałeś po coś. Ustaw tam z powrotem 0 (Offset) i 1 (Multiplier) i będzie działać.
ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
komaro
Wersja środowiska: LabVIEW 8.6

Re: Iteracja w pętli for

Post autor: komaro »

Dzięki .
Tyle tam poprzestawiałem że faktycznie mi to umknęło.
Jeszcze raz dziekuje
ODPOWIEDZ