Witam
Jestem studentem i dopiero rozpoczynam przygodę z Labview. Niedawno otrzymałem kod aktywujący wersję studencką Labview 2010, ale mam problem ponieważ nie mam pojęcia gdzie mam go wpisać, tzn. mój kod aktywujący posiada 9 znaków, a wszędzie wymagane są 20 znakowe kody, natomiast pomoc telefoniczna milczy jak grób. Jeśli ktoś ma wiedzę jak dokonać tej aktywacji proszę o wskazówki.
Aktywacja wersji studenckiej
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Cześć
20-znakowy kod to 'activation code', a ty masz 'serial number'. Jeśli masz LV zainstalowane, uruchom NI License Manager, tam znajdź LabVIEW>>Student Edition, kliknij prawym>>Activate>>Using secure internet connection i dalej wpisz swój numer seryjny
20-znakowy kod to 'activation code', a ty masz 'serial number'. Jeśli masz LV zainstalowane, uruchom NI License Manager, tam znajdź LabVIEW>>Student Edition, kliknij prawym>>Activate>>Using secure internet connection i dalej wpisz swój numer seryjny
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
Re: Aktywacja wersji studenckiej
Próbowałem w taki sposób ale wywala mi błąd, że ten serial jest wadliwy. Kod dostałem mailem od NI, ale chyba coś jest z nim nie tak.
- Nowszy
- Kontakt:
Będę zgadywał: próbujesz zainstalować LabVIEW 2010 SP1, a serial jest do 'zwykłego' 2010. Pobierz ze strony ni.com/trylabview wersję 2010 i wszystko będzie ok. Jak nie zadziała, odezwij się na priv to sprawdzę co nie gra.
Edu4Industry
Edu4Industry
Po zmianie na podstawwą wersję Labview 2010 serial zadziałał. Dzięki wielkie za pomoc. Szkoda, że przy podaniu serialu nie napisali o tym do której dokładnie wersji jest serial, to wówczas nie byłoby problemu.
witam
gdzie na stronie NI znalazłeś możliwość otrzymania kodu? mi udało się jedynie pobrać wersję próbną (30dni), gdzie miałem do wyboru 2010, 2010sp1, 2011, 2011sp1

- Nowszy
- Kontakt:
Witaj
Wersję studencką można wygrać w konkursie organizowanym po tym szkoleniu:
http://poland.ni.com/wydarzenia/bezplat ... -studentow
Wersję studencką można wygrać w konkursie organizowanym po tym szkoleniu:
http://poland.ni.com/wydarzenia/bezplat ... -studentow
Edu4Industry
Edu4Industry