Rejestracja i wizualizacja przebiegu drgań w LabView.
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Re: Rejestracja i wizualizacja przebiegu drgań w LabView.
Masz zaznaczone X-axis Selection na Speed więc powinno być OK. Na wykresie nie pokazuje się predkość ?
Ostatnio zmieniony 27 cze 2011 18:19 przez smiglo, łącznie zmieniany 3 razy.
smiglo
Na wykresie nie pokazywało nic. Ale prawdę mówiąc zmieniłem na speed (co powinno być logiczne) w domu gdzie nie mam stanowiska. Jutro powinno się okazać czy to był cały problem na który nie wpadłem przy stanowisku. Dzięki smiglo po raz kolejny.
Edit: Przez lipiec/sierpień brak dostępu do stanowiska więc w tym temacie na okres tych miesięcy cisza. dziękuję za pomoc.
Edit: Przez lipiec/sierpień brak dostępu do stanowiska więc w tym temacie na okres tych miesięcy cisza. dziękuję za pomoc.
Po długim okresie wracam do problemu. Mam pięknie skonfigurowanego DAQ Assistanta na dwa czujniki drgań jeden w osi Y drugi w Z. Niestety nie mam możliwości obecnie podpięcia tacho do wyznaczenia prędkości obrotowej wirnika. Jaki jest najprostszy sposób na stworzenie wirtualnie takiego 'czujnika prędkości obrotowej' a następnie podpięcie tego 'symulowanego sygnału' pod XY Graph aby razem z sygnałem z czujników zbudować na tym wykresie trajektorie tego wału.