Witam Was,
Czy jest możliwe w Labview zrobić tak aby powstawała macież kolejno komórka po komórce...
To znaczy, jest doprowadzane zmienne napięcie na kartę pomiarową, w Labview wyświetla mi się każdorazowo wartość tego napięcia w danym czasie próbkowania, ale chcę te wszystkie wartości mieć w macieży (czy tablicy) aby później możnabyło stworzyć wykres przestrzenny...
W takim wykresie, oś X to byłyby numery wierszy macieży, oś Y to numery kolumn macieży a oś Z to wartości napięcia. Wtedy mógłby powstać ładny wykres 3D...
Proszę Was o pomoc, pozdrawiam:)
W erze wszechobecnych funkcji sprawdzania pisowni czy słowników online takie byki robić... Pitol
macież
macież
Wydaje mi się, że najlepiej skorzystać z rejestru przesuwnego (Shift register), a do Build Array podpiąć wartość iteracji pętli, dzięki temu każda kolejna wartość z pętli będzie dodawana do kolejnej pozycji w tablicy.
macież
WoDzU czy mógłbyś posłużyć jakimś przykładem obrazującym jak się posłużyć Shift register?
Chciałbym aby przy pomocy Control możnabyło określić ile ma być wierszy i ile elementów ma wchodzić do jednego wiersza...
Dziękuję Ci za pomoc i pozdrawiam.
Chciałbym aby przy pomocy Control możnabyło określić ile ma być wierszy i ile elementów ma wchodzić do jednego wiersza...
Dziękuję Ci za pomoc i pozdrawiam.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: macież
Obrazki mówią więcej ... testuj np. tego typu rozwiązania: