DAQ. Wysyłanie po jednej próbce na kilka kanałów naraz.

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Boo
Wersja środowiska: LabVIEW 7.1

Post autor: Boo »

Witam,

WinXP
LabVIEW 7.1
Karta PCI 6722

Oto co potrzebuję zrobić:
Mam kilka przebiegów napięciowych w pliku, załóżmy że jest ich trzy. Odczytuję te przebiegi, zapisuję każdy w osobnej tablicy. Teraz każdy z tych przebiegów chcę przesłać na kartę pomiarową po jednej próbce. Zrobiłem coś takiego dla dwóch przebiegów:
Obrazek
Ale chciałbym to zrobić za pomocą możliwej opcji DAQmx Write "N channels 1 sample" i jednym bloczkiem obsłużyć kilka kanałów. Nie wiem jak skonfigurować i wpuścić do tego bloczku kilka tasków, wrzucając je do tablicy nie łączy bloczków. Bo domyślam się, że dane będą w postać n-elementowej tablicy, gdzie n - ilość kanałów. Ale jeśli się mylę to też proszę mnie poprawić.
Awatar użytkownika
spec.kolombo
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Kontakt:

Post autor: spec.kolombo »

Hmm, a żadnych przykładów nie ma?
Lepiej być bogatym i zdrowym, niż biednym i chorym.
Spec Kolombo
smiglo
Wersja środowiska: LabVIEW 2010

Re: DAQ. Wysyłanie po jednej próbce na kilka kanałów naraz.

Post autor: smiglo »

Jeśli dobrze zrozumiałem - gdy chcesz obsługiwać kilka kanałów jednym "Write" to przy elemencie Create Channel wybierasz intesujące Cię wyjścia analogowe > browse i zaznaczasz trzymając Ctrl.
Załączniki
2 channel.JPG
2 channel.JPG (10.86 KiB) Przejrzano 3907 razy
smiglo
Boo
Wersja środowiska: LabVIEW 7.1

Re: DAQ. Wysyłanie po jednej próbce na kilka kanałów naraz.

Post autor: Boo »

smiglo pisze:Jeśli dobrze zrozumiałem - gdy chcesz obsługiwać kilka kanałów jednym "Write" to przy elemencie Create Channel wybierasz intesujące Cię wyjścia analogowe > browse i zaznaczasz trzymając Ctrl.
Będę w stanie sprawdzić to dopiero w poniedziałek, ale chyba raczej o to mi chodziło, dzięki wielkie!
ODPOWIEDZ