Base vs Full Development vs Professional vs Suite

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
waski78
Kontakt:

Post autor: waski78 »

W mojej firmie zastanawiają się nad kupnem LabView. Ponieważ jesteśmy budżetówką więc cena ma dość duże znaczenie. Na uczelni (jakiś juz czas temu) pracowałem na pełnej wersji więc nie mam pojęcia czym różni się Base (najtańsza) od pozostałych. Poszukałem troche na forum i gdzieś zanlazłem, że w Base nie ma (chyba) np struktury Event. Czy mógłby mi ktoś krótko i zwięźle napisać czym ta najtańsza wersja różni sie od pozostałych - chodzi mi oto jakie sa różnice jesli chodzi elementy poszczególnych palet (nie o dodatki takie jak application Builder - bo o tym powiedzieli mi telefonicznie w NI). Niestety Base w wersji demo nie ma więc nie mogę sobie sam porównać z wersją akademicką którą mam w domu . Jesli ktoś pracuje na tej wersji (Base) to byłbym wdzięczny gdyby napisał czego brakuje mu najbardziejw stosunku do Full, Professional lub Suite (oczywiście o ile miał możliwośc pracy na nich)
Program służyłby generalnie do obsługi przyrządów pomiarowych, akwizycji danych pochodzących od nich i niezbyt złożonej ich obróbki.
Awatar użytkownika
Nowszy
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Post autor: Nowszy »

Witaj

Na tej stronie jest tabelka, która wyjaśnia różnice: http://www.ni.com/labview/buy/ (najeżdżając kursorem na poszczególne kategorie wyświetla się opis).

Możesz też przetestować poszczególne wersje - ściągnij demo, uruchom NI Licence Manager i tam możesz deaktywować i aktywować poszczególne wersje

Poza tym najlepiej tą kwestię wytłumaczą u źródła, czyli w samym NI: 00800 361 1235
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
waski78
Kontakt:

Ok, sprawdzę. Na razie więc dziękuję. Szkoda że jak dzwoniłem do Wa-wy do NI to mi nie powiedzieli o tej możliwości z aktywacjami poszczególnych wersji - usłyszałem tylko to co pisałem wyżej - nie ma Base w wersji demo. Jeszcze raz dzięki.
waski78
Kontakt:

Re: Base vs Full Development vs Professional vs Suite

Sciągnąłem demo ale mam problem. Aktywna jest wersja "Professional Development System", próbowałem ją odznaczyć i zaznaczyć "Base Development System" ale wtedy pyta się o klucz. Można to jakoś zmienić inaczej ?
Przypominam o możliwości edycji własnych postów. Przycisk Edytuj po prawej stronie postu. Pisanie postów jeden po drugim jest niezgodne z regulaminem. Pitol
ODPOWIEDZ