Witam
Próbuję się połączyć za pomocą LabVIEW po RS232 z odbiornikiem termometru bezprzewodowego. Jest on złożony przeze mnie także jedynym sprawdzeniem czy wszystko działa byłby dobrze działający program. Niestety z LabVIEW bardzo raczkuje i mam wielką prośbę o sprawdzenie nie wielkiego kodu. Problem pojawia się przy komponencie Visa Read (Timeout expired before operation completed.). W załączniku zamieszczam kod programu oraz źródło na którym się wzorowałem. Dziękuję za wszelką pomoc.
Bezprzewodowy termoetr- RS232
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: Bezprzewodowy termoetr- RS232
Witam
Błąd oznacza, że przez określony czas nie udało się nic odczytać z portu - domyślnie jest to 10 s, można zmienić w VISA Configure Serial Port. Problemu szukałbym więc w połączeniu z urządzeniem lub samym urządzeniu.
Z bloku VISA Read do String To Byte Array chcesz podłączyć wyjście Read Buffer, a nie VISA Resource ;)
Błąd oznacza, że przez określony czas nie udało się nic odczytać z portu - domyślnie jest to 10 s, można zmienić w VISA Configure Serial Port. Problemu szukałbym więc w połączeniu z urządzeniem lub samym urządzeniu.
Z bloku VISA Read do String To Byte Array chcesz podłączyć wyjście Read Buffer, a nie VISA Resource ;)
Re: Bezprzewodowy termoetr- RS232
Witam
Dziękuję za odpowiedź , niestety jest to chyba wina sprzętu
Dziękuję za odpowiedź , niestety jest to chyba wina sprzętu