Mam taki error 20304 At least one of the time signal waveforms does not contain the correct dt to continue the averaging process
http://img824.imageshack.us/i/nyquist.jpg
Te 2 niebieskie bloczki to odczyt/zapis do przetwornika a/c. Rozumiem że chodzi o to że te 2 sygnaly mają 2 rozne dt? Idzie to jakoś zrobić żeby miały takie same dt?
error 20304
error 20304
- Załączniki
-
- nyquist.vi
- (32.46 KiB) Pobrany 204 razy
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: error 20304
Witam
W przypadku, kiedy dwa sygnały mają różne dt, generowany jest błąd 20306. Jeśli dt byłoby równe 0, to też jest inny błąd. Dlatego ten błąd 20304 ma jak dla mnie dość tajemnicze pochodzenie, więc proponuję na początek podejrzeć, jakie to dt faktycznie jest. Podepnij sobie bloczek Get Waveform Components na wyjściu tego bloczka z przetwornika i wyciągnij z niego dt.
P.S. Nie musisz używać zewnętrznych hostów na zdjęcia, możesz wrzucać je bezpośrednio na forum.
W przypadku, kiedy dwa sygnały mają różne dt, generowany jest błąd 20306. Jeśli dt byłoby równe 0, to też jest inny błąd. Dlatego ten błąd 20304 ma jak dla mnie dość tajemnicze pochodzenie, więc proponuję na początek podejrzeć, jakie to dt faktycznie jest. Podepnij sobie bloczek Get Waveform Components na wyjściu tego bloczka z przetwornika i wyciągnij z niego dt.
P.S. Nie musisz używać zewnętrznych hostów na zdjęcia, możesz wrzucać je bezpośrednio na forum.
error 20304
sprawdzilem i w sygnale wejściowym jest dt=1, więc zmieniłem na takie same w wyjściowym (bloczku generacji szumu) i tylko żółta kropka na wykresie zaczęła latać z prawej do lewej