Witam,
zrobilem prosty program, ktory zapisuje liczbe do pliku *.txt tylko wtedy kiedy sie ona zmienia. W jednej kolumnie zapisanego pliku mamy wtedy godzine zmiany tej liczby a w drugiej liczbe. Nie wiem jak zrobic, zeby kolumny byly podpisane "godzina" i "liczba". Ma to byc tylko w pierwszej linii.
Domyslnie program ma zapisywac dane gdy zmienia sie temperatura na paru sensorach, dlatego wazne jest, zeby kolumny byly podpisane.
W zalaczniku moj VI.
Pozdrawiam
ustalanie pierwszej linii w Write To Spreadsheet File
- Załączniki
-
- Test1.vi
- (13.36 KiB) Pobrany 231 razy
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2017
Re: ustalanie pierwszej linii w Write To Spreadsheet File
Witam
Zapisz pierwszą linię przed wywołaniem pętli while, a w pętli zapisuj już same dane. Przy okazji, twój feedback node jest mnożeniem bytów, bo shift register działa dokładnie tak samo.
ED. Możemy jeszcze pozbyć się tych brzydkich tabów przy składaniu stringów. Jak to zrobić- również w załączniku, myślę, że nie muszę nic dodawać.
Zapisz pierwszą linię przed wywołaniem pętli while, a w pętli zapisuj już same dane. Przy okazji, twój feedback node jest mnożeniem bytów, bo shift register działa dokładnie tak samo.
ED. Możemy jeszcze pozbyć się tych brzydkich tabów przy składaniu stringów. Jak to zrobić- również w załączniku, myślę, że nie muszę nic dodawać.
Dziekuje bardzo za pomoc. Wszystko dziala. Podzielilem to na SubVIe i wrzucilem do wiekszego programu.