Dużo danych do odczytu z rs
Re: Dużo danych do odczytu z rs
okej juz daje
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011 16:25 przez limatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiecie może jak spróbować uśredniać dane, np około 30 ostatnich próbek? Bloczek Mean.vi może się do tego nadawać czy nie bardzo?? Czy jest może w labview jakiś bloczek realizujący filtr okna z zapominaniem?? Właczyłem filtr Hanninga ale tak mi wygładzilo, ze wogule danych nie dostaję ;/
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Nadaje się, tylko musisz sobie zrobić tablicę, w której będziesz trzymał ostatnie np. 30 wyników.limatorek pisze:Wiecie może jak spróbować uśredniać dane, np około 30 ostatnich próbek? Bloczek Mean.vi może się do tego nadawać czy nie bardzo??
Z tym, ze ja nie wiem ile ta tablica będzie miała elementów-nieskończenie wiele. Ja ciągle (z biegiem czasu i rejestracji danych) dostaję inne dane po rs z uC. Chcę to w taki sposób uśredniać aby uśredniane były aktualne i ostanie 30 próbek w każdej chwili. To czyli muszę taka tablice trzymającą 30 ostatnich próbek podawać na wejście bloczka Mean.vi? Dobrze rozumiem?
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
To się zdecyduj... wcześniej pisałeś, że chcesz tylko uśrednianie z ok. 30 próbek. Jeżeli chcesz dwa wyniki uśredniania (jedno od początku pomiarów, drugie z ostatnich 30 próbek) to możesz zrobić tak.
oooo to jest git panie dzięki
Jak obliczyć czas jednego obiegu pętli? Muszę znać czas w jakim pętla raz się wykonuje, ile jej to zajmuje czasu.
np. tak jak w załączniku.
Dajesz tick counta przed i po obliczeniach, następnie odejmujesz czasy
Dajesz tick counta przed i po obliczeniach, następnie odejmujesz czasy
o fajno dzięki