Witam,
chciałbym opracować w LabView program umożliwiający pomiar temperatury. Jakiś czas temu wykonalem adapter odpowiadający DS9097E i od tego czasu próbuję znaleźć sposób na skomunikowanie go z LV. Muszę przyznać, że nie udało mi się zdzialać w tym zakresie nic konstruktywnego, a na domiar mam już kompletny mętlik w głowie.
Proszę jakąś radę w tym temacie, może kouś udało się zrealizować taki projekt?
Pozdrawiam
Pomiar temperatury
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Pomiar temperatury
Witaj na forum.
Nie napisałeś z czym dokładnie masz problem.
Czy za pomocą innej aplikacji udało się ci nawiązać połączenie?
bogdani
Nie napisałeś z czym dokładnie masz problem.
Czy za pomocą innej aplikacji udało się ci nawiązać połączenie?
bogdani
Re: Pomiar temperatury
Witaj,
tak inne aplikacje widzą czujnik (np. iButton). Natomiast nie potrafię odczytać czujnika pod LV i szczerze mowiąc nie bardzo wiem od czego zacząć?
tak inne aplikacje widzą czujnik (np. iButton). Natomiast nie potrafię odczytać czujnika pod LV i szczerze mowiąc nie bardzo wiem od czego zacząć?
Pomiar temperatury
Hej, przydałaby się jakaś informacja na temat sposobu podłączenia tego adapteru do komputera a co za tym idzie do LV. Z tego co mi się udało znaleźć (DS9097E COM Port Adapter) komunikuje się on po RS-232 wiec z komunikacją w LV nie będzie problemu-odsyłam to przykładów. Kolejnym problemem jest sposób pozyskiwania danych z urządzenia, czy samo ono wysyła je na RS'a i wystarczy je wyświetlić czy też wysyła się odpowiednie komendy...