witam!
Czy w labview istnieje możliwość zrobienia okna dialogowego w którym będzie możliwość wybierania np. liczby pomiarów i później zatwierdzenia tego przyciskiem ok. Dodam że liczbę pomiarów mam podpiętą do pętli for loop.
Okno dialogowe
Re: Okno dialogowe
można:)
pierwsza metoda prawym myszy w górny prawy róg symbolu ikony->Vi proporties, następnie wybrać Windows apearance i Dialog.
Ewentualnie File->New.. i tam są różne okna typu Dialog..
W załączniku przykład z wyjściem kontrolki
pierwsza metoda prawym myszy w górny prawy róg symbolu ikony->Vi proporties, następnie wybrać Windows apearance i Dialog.
Ewentualnie File->New.. i tam są różne okna typu Dialog..
W załączniku przykład z wyjściem kontrolki
- Załączniki
-
- dialog.vi
- (11.01 KiB) Pobrany 387 razy
Trochę nie o to chodziło.Chcę żeby było takie okno dialogowe
i pod komunikatem wybór liczby pomiarów, który należy zatwierdzić.Re: Okno dialogowe
nie bardzo łapie:P
to ma być jakieś kolejne nowe okno z radiobuttonami i konkretnymi wyborami liczby pomiarow, czy z indykatorem, w który się będzie wpisywać wartość, czy może to ma być na tym samym oknie dialogowym.
to ma być jakieś kolejne nowe okno z radiobuttonami i konkretnymi wyborami liczby pomiarow, czy z indykatorem, w który się będzie wpisywać wartość, czy może to ma być na tym samym oknie dialogowym.
To już obojętne, może być coś takiego jak w punkcie 1 lub 2. Żeby użytkownik mógł wpisać liczbę pomiarów i zatwierdzić.
2-jkę w załączniku dałem w pierwszym poście. wystarczy ctr+r żeby uruchomić:)