Jaka to wersja labview?
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 7.1
Jaka to wersja labview?
Witam.
Chciałbym zidentyfikować wersję labview której screen załączam.
Sprawdzałem już wersje 7 i 8 i nie ma tam czegoś takiego jak na tym screenie.
Wie ktoś jaka to jest wersja?
Chciałbym zidentyfikować wersję labview której screen załączam.
Sprawdzałem już wersje 7 i 8 i nie ma tam czegoś takiego jak na tym screenie.
Wie ktoś jaka to jest wersja?
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: Jaka to wersja labview?
Na pewno nie jest to 7 bo nie było w niej Project Managera. Jak masz tylko screena to będzie ciężko, bo może to być każda wersja od 8 wzwyż.
-
Jaka to wersja labview?
Nie no wersja 8 to to nie jest ponieważ niema tam w tym miejscu tego "targets and devices" i nie da się wybrać cRIO.
Poszukam jeszcze paru innych screenów.
Poszukam jeszcze paru innych screenów.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2010 16:14 przez Independent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Jaka to wersja labview?
Opcje dostępne w menu New Target or Device są zależne od tego jakie sterowniki/moduły masz zainstalowane, co oznacza że nie jest to związane z samą wersją LV.
A napisz może w czym problem polega - masz VIa i nie wiesz w jakiej wersji da się go otworzyć?
A napisz może w czym problem polega - masz VIa i nie wiesz w jakiej wersji da się go otworzyć?
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
- wino
Skąd bierzesz te screeny?
-
Jaka to wersja labview?
A biorę te screeny z instrukcji do laboratorium na uczelni...
I chcę się po prostu dowiedzieć jaka to jest wersja żeby się nauczyć ją obsługiwać w domu (muszę umieć zrealizować na tym jakoś regulator np. PI)
A co do opcji w "target and devices" to rozumiem że mogą być inne ale np. w wersji 8 nie ma w ogóle tego podmenu z "target folder", "targets and devices" itd... jest po prostu "folder" (inne menu troszkę) więc to chyba nie jest wynikiem zainstalowanych modułów?
I chcę się po prostu dowiedzieć jaka to jest wersja żeby się nauczyć ją obsługiwać w domu (muszę umieć zrealizować na tym jakoś regulator np. PI)
A co do opcji w "target and devices" to rozumiem że mogą być inne ale np. w wersji 8 nie ma w ogóle tego podmenu z "target folder", "targets and devices" itd... jest po prostu "folder" (inne menu troszkę) więc to chyba nie jest wynikiem zainstalowanych modułów?
- skoziate
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
- Kontakt:
Na pewno nie wersja 2009 ani 2010. Te mają inne opcje w prawym kliku na projekcie.
Pozdrawiam,
Sebastian
Sebastian
- bartus
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Jaka to wersja labview?
być może 8.5?
zresztą to nie ma znaczenia, jezeli zamierzasz sie uczyc - w miare najnowsze wersje LV sa do siebie dosc bardzo podobne, a w szczegolnosci jezeli chodzi o "podstawowe" palety.
EDIT:
zreszta w instrukcji moga byc screeny ze starszej wersji, a na komputerze w lab moze byc juz nowsza
zresztą to nie ma znaczenia, jezeli zamierzasz sie uczyc - w miare najnowsze wersje LV sa do siebie dosc bardzo podobne, a w szczegolnosci jezeli chodzi o "podstawowe" palety.
EDIT:
zreszta w instrukcji moga byc screeny ze starszej wersji, a na komputerze w lab moze byc juz nowsza
Jest pare rzeczy dla których warto zyc - TO,UE i nie zmienia sie nic 

- wino
Pewnie, żeby to menu się pojawiło to trzeba zainstalować moduł labview RT, w wersji labview której używasz. Tak mi się wydaje przynajmniej