Tworzenie Array z 1D na 2D

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
>Adam<
Wersja środowiska: LabVIEW 7.0

Post autor: >Adam< »

Witam
Mój problem polega na tym że mam przebieg w postaci array 1D a chce go przerobić na 2D (składa się on z 200 próbek) ma to mniej wiecej wyglądać tak że 1 wiersz w tablicy ma pozostać bez zmian a 2 ma być tak jakby liczbą pożądkową tj. ponumerowanie ilości probek tzn.

23.2 23.5 24.7 35.0
1 2 3 4

tak jak w załączniku tylko że zamiast zer w 2 wierszu ma być ich liczba pożądkowa :) Jak zbudować taką tablice? Jak widać próbowałem ale nie tędy droga.
Pozdrawiam
Załączniki
nap.JPG
Awatar użytkownika
coolfon
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Kontakt:

Post autor: coolfon »

Wygeneruj sobie tablicę zawierającą kolejne liczby od 1 do 200 (pętlą For), a następnie złóż ją razem z tablicą z próbkami przy pomocy bloczka Build Array.
build_array.png
No chyba że nie zrozumiałem pytania... ;)
Awatar użytkownika
ksyhu
Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW

Re: Tworzenie Array z 1D na 2D

Post autor: ksyhu »

Po pierwsze pisze się liczba porządkowa (nie przez ż).

A dalej jeżeli masz już tabelę i chcesz to niej dodać wiersz liczb porządkowych, to możesz zrobić to tak jak poniżej. Taka metoda nie wprowadza Ci ograniczenia stałą ilością danych w tablicy wejściowej.
Załączniki
przyklad.png
Często prowadzę z sobą długie rozmowy i jestem przy tym tak mądry, że czasami nie rozumiem ani jednego słowa z tego, co mówię.
Awatar użytkownika
>Adam<
Wersja środowiska: LabVIEW 7.0

Re: Tworzenie Array z 1D na 2D

Post autor: >Adam< »

O to dokładnie chodziło wielkie dzięki
ODPOWIEDZ