problem z event structure

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
dkorulcz
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Post autor: dkorulcz »

Mam pytanie w sprawie event structure, chcąc umieścić tę funkcję w swoim programie pojawia mi się że nie istnieje ona w danej palecie, a wczesniej wstawiona struktura event nie daje się już teraz edytowac. Macie może pomysły co popsułam?;>
Jarq

Post autor: Jarq »

Może nie być event structure jeśli masz LabVIEW w wersji Base. Tak więc jeśli zgrałaś VI z innej wersji/komputera to może być to :)
dkorulcz

Re: problem z event structure

Używam LabView na tym samym kompie, tylko przez pierwsze 30 dni miałam wersję testową, a później już oficjalnie kupioną i nie odinstalowywalam tylko zarejestrowałam się, więc wersja teoretycznie jest ta sama.

W sumie to dopiero dzisiaj zauważyłam brak tej struktury, a bez niej trochę cięzko bedzie pracować, da się coś z tym zrobic?
Jarq

Jeśli kupiłaś wersję Base (najtańszą) to niestety albo obejdziesz się bez eventów albo jakoś dogadasz z NI żeby zrobić upgrade.

Jaką masz wersję możesz sprawdzić w License Managerze (Start->Programy->National Instruments->License Manager). Rozwiń drzewo LabVIEW i tam będzie widać którą wersję masz.

Jeśli to nie jest to wtedy można chyba brać się za odinstalowanie i zainstalowanie ponownie.
dkorulcz

eh;/ faktycznie mam wersje base ;/ szkoda;/ bo zdecydowanie mi to wszystko utrudnia;/

a orientuje się ktoś może ile może kosztować pełna wersja? a w zasadzie samo uzupełnienie tego co już mam?
Jarq

Zadzwoń do NI i porozmawiaj z nimi. Tak będzie najszybciej.

Na stronie NI LabVIEW Full kosztuje 9999PLN.
ODPOWIEDZ