W ostatnim załączonym przeze mnie przykładzie baza1.rar dokładnie to czego szukasz dostajesz w tablicy Array2, gdy wybierzesz Case "odczyt" (korzystamy z zapytania SQL'owego).
Oczywiście możesz to zrobić również czytając całą bazę korzystając z "DB tools select data", a następnie przeszukując otrzymaną tablicę funkcjami z palety Array ... np tak:
(porównanie jest do "0" jeżeli przeszukujemy pierwszą kolumnę tabeli (1 pole bazy - w moim przykładzie NAZWA; jeżeli chcesz szukać w polu INFORMACJE porównujesz do "2")
Połączenie z bazą danych
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Re: Połączenie z bazą danych
Cześć !
Zrobiłem bardzo podobnie, problemem jest pusty element w tablicy który jest dodawany przy niepoprawnym porównaniu, i tu tkwi problem :/
Tak myslalem to zrobic, niestety nie poprawnie - W sensie, najpierw zbudowanie, następnie usunięcie nie potrzebnych.
Zrobiłem bardzo podobnie, problemem jest pusty element w tablicy który jest dodawany przy niepoprawnym porównaniu, i tu tkwi problem :/
Tak myslalem to zrobic, niestety nie poprawnie - W sensie, najpierw zbudowanie, następnie usunięcie nie potrzebnych.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2010 18:46 przez MegaMan123, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiga
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
Re: Połączenie z bazą danych
np. takie rozwiązanie ;) :