Mam do zaprojektowania właśnie taki systemik będący czystym symulatorem - studencki projekcik . Cóż pod tym pojęciem ? No trzeba rejestrować ludzi wchodzących i wychodzących z firmy ( zakładam,że dana osoba musi być pracownikiem ), rejestracja czasu pracy itp.
Chciałbym się Was zapytać moi drodzy czy macie jakiś pomysły , sugestię jak zacząć ? Pracowników można byłoby interpretować jako obiekt klastra prawda ? Zastanawiam się jak przechowywać ich wszystkich łącznie z ich czasem pracy. Planuje po każdym miesiącu zapisywać wyniki w jakiejś normalnej postaci ( może jakaś tabela excelowska ? ) . Samo wejście i wyjście z firmy można by zrealizować w postaci dwóch okienek z diodą poprawności otwarcia drzwi ( poprawna ewidencja pracownika ) - ale co zrobić w przypadku kiedy pracownik chciałby się odbić dwa razy na wejściu ? Dioda się zapali ale myślicie ,że coś szczególnego powinno się pojawić w liczeniu godzin pracownika? Czy po prostu ignorować ? Najbardziej intryguje mnie kwestia właśnie przetrzymywania informacji o pracownikach - możecie jakoś pomoc szczegolnie z tym - wkoncu nie tylko trzeba przetrzymywać informacje o pracowniku ale też jego czas pracy w miesiącu.
Ostatnio ciężko mi się myśli, bo potomek się urodził

Pozdrawiam serdecznie,
Robert