Witam!, jestem początkująca w LabVIEW i potrzebuję waszej pomocy, pytania mam proste i duże braki w wiedzy ale chyba po to zostało stworzone to forum

. Więc tak, mam bardzo prosty problem (tak mi się wydaje): potrzebuje wygenerować na porcie P2.6 Karty NI6501 sygnał prostokątny. Problem się sprowadza do tego że nie wiem jak najkrótszą drogą skierować sygnał na wyjście karty. Najlepiej jakby mi ktoś powiedział który bloczek użyć za generator a potem jak wyjście tego generatora skierować na port 2.6. Karta jest zainstalowana w Measurement I/O pojawiły mi się bloczki od tej karty. Nie wiem również czy konieczne jest używanie tych bloczków czy mogę np wstawić generator i odrazu skierować jego sygnał na wyjście karty.Odrazu zaznacze że potzrebuje zrobic bardziej rozbudowany program a do jego tworzenia pomocna okaże mi się odpowiedź na wcześniej zadane pytanie. Potem będę potrzebowała tworzyć proste struktury logiczne pierwsza bedzie taka że już nie podaje sygnału z generatora bezpośrednio na wyjście karty tylko wstawiam licznik który zlicza np 10 impulsów z generatora, po zliczeniu 10 impulsów stan licznika zmienia się na 1 i podaje te 1 na bramkę AND a z bramki AND dopiero idzie na port 2.6. Ze wszystkim sobie powinnam poradzić jednak proszę tylko o podpowiedź jak wstawić jakiś genarator i jego wyjście skierować na port 2.6 karty tak żeby np: 300ms trwał stan wysoki a 300ms trwał stan niski. Mam nadzieje że ktoś mi tutaj jasno i zrozumiale wytłumaczy jak to zrobić.

. Mogę również zrobić printscrn bloczków jakie się pojawiły od karty NI6501 jeśli się to przyda. Odrazu zaznaczam że używałam pomocy i jest kilka przykładów w bibliotekach ale odrazu są dosyć mocno rozbudowane i np na cały port 2 podawana jest liczba 8 bitowa i zapisywana na wyjściach binarnie a ja potrzebuję jedynie podać sygnał z jakiegoś generatora dokładnie na port 2.6. ;)