Witam
Na początku chciałbym powiedzieć, że jestem nowy i słabo ogarnięty w LabVIEW. Niestety sytuacja zmusiła mnie do stworzenia aplikacji w tym środowisku.
Jednocześnie przepraszam, jeżeli gdzieś już taki temat był - szukałem i nic nie znalazłem.
Co do problemu. Muszę zrobić program, który odczytuje wartości napięcia z dwóch kanałów (z głowicy detekcyjnej, przez kartę pomiarową), przy czym odczyt wyzwalany jest z zewnętrznego triggera (w sumie 3 kanały na karcie pomiarowej).
Na chwilę obecną odczyt i wizualizacja na oscyloskopie działają. Problem pojawia się w miejscu, gdzie chcę dane wyjściowe wrzucić do np. tablicy. Po zapełnieniu 1000 pól w tablicy są one nadpisywane - nie potrafię poradzić sobie z przejściem do kolejnego wiersza. Gdyby mi się to udało mógłbym sygnał uśredniać - tego też potrzebuję.
Reasumując - odczyt dwóch kanałów napięciowych z zewnętrznym (wspólnym) triggerem, uśrednianie sygnału oraz jego ewentualne całkowanie. jako opcja zapis sygnałów wyjściowych do pliku.
Próbowałem na wszelkie sposoby, próbowałem opierać się na przykładach - nic nie wychodzi. Najwyraźniej brak doświadczenia. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś był w stanie jakoś pomóc.
Dwa kanały sygnałowe, zew. trigger
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Dwa kanały sygnałowe, zew. trigger
A w jaki sposób umieszczasz dane w tablicy?