rs-232

Tematy związane z tworzeniem dużych aplikacji. Zaganiednia dotyczące architektury oraz zasad tworzenia optymalnych rozwiązań.
Korn
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5

rs-232

Post autor: Korn »

Jak sprawić aby na załączonym schemacie można było w przypadku stanu FALSE na przycisku rozp/zakończ zmienić ustawienia portu i jego parametrów i po ponownym włączeniu w/w przycisku kontynuować pracę z nowymi ustawieniami. Chodzi mi o to aby nie trzeba było uruchamiać ponownie aplikacji ponieważ ma ona sprecyzowane ustawienia domyślne z których nie chcę rezygnować.
Załączniki
aplikacja.jpg
Pozdrawiam Korn
Awatar użytkownika
coolfon
Wersja środowiska: LabVIEW 2009
Kontakt:

rs-232

Post autor: coolfon »

Dokonaj ponownej konfiguracji portu (VISA Configure Serial Port) z żądanymi ustawieniami. Chyba powinno zadziałać, ale pewności nie mam ;) Ewentualnie wcześniej daj jeszcze Visa Close, jakiś timeout i dopiero konfiguracja. I daj znać czy zadziałało ;) Bo tak na czuja piszę ;)
Korn
Wersja środowiska: LabVIEW 8.5

Re: rs-232

Post autor: Korn »

Przy prawidłowych ustawieniach port działa. Chodzi mi o to aby można było zmieniać jego ustawienia bez ponownego załącznia przyciskiem run ale w zależności od stanu jednego z przycisków na panelu. Lub za pomocą jakiegoś przycisku typu np.: Odśwież
Pozdrawiam Korn
ODPOWIEDZ