Witam wszystkich,
Chciałbym was prosić o pomoc przy zaprojektowaniu generatora. Potrzebny jest mi on do projektu a nie mam pomysłu jak go zrobić. Ważne jest aby miał możliwość regulowania typem generowanego sygnału ( skok jednostkowy, piła , sinusoida), amplituda , częstotliwością. Z góry dzięki za pomoc.
Generator
- skoziate
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
- Kontakt:
Re: Generator
Witam,
To stosunkowo proste zadanie. Proponuję zacząć od przykładów LabVIEW: Function WaveformGeneration.vi (załącznik). Ten przykład demonstruje jak generować różne typy sygnałów. Potem wystarczy wystawić sygnał na analogowe wyjście i już. Nie wiem jakim urządzeniem dysponujesz, ale jeśli to karta pomiarowa NI, to wystarczy kolejny przykład z LabVIEW: Cont Gen Voltage Wfm-Int Clk.vi.
To stosunkowo proste zadanie. Proponuję zacząć od przykładów LabVIEW: Function WaveformGeneration.vi (załącznik). Ten przykład demonstruje jak generować różne typy sygnałów. Potem wystarczy wystawić sygnał na analogowe wyjście i już. Nie wiem jakim urządzeniem dysponujesz, ale jeśli to karta pomiarowa NI, to wystarczy kolejny przykład z LabVIEW: Cont Gen Voltage Wfm-Int Clk.vi.
Pozdrawiam,
Sebastian
Sebastian
Re: Generator
wyskakuje mi błąd gdy chcesz otworzyć:
an error occurred - The NI Service locator is not running
an error occurred - The NI Service locator is not running