//czesc wszystkim,
//z tej strony Marek,
//
//Mam problem ze zczytaniem napiecia i pradu o czestotliwosci, ktora sie zmienia w granicach 15kHz do 30 kHz. chcialbym dobrze zobaczyc te przebiegi gdyz to //jest pomiar dwukanalowy produ i napiecia o bardzo malych wartosciach. Pracuje na karcie ni usb 6251. Trzeba tu buforowac sygnaly, czy jak? Jak pogodzic tu /taki rozrzut czestotliwosci?
//
//
//pozdrawiam
/Hej
/
/Dzieki za zainteresowanie.
/Podaje zalacznik nad ktorymi pracuje: z blokami Assistant Daq. Pomiar pradu (czerwony wykres) jest niewidoczny, niepoprawny - tak mi sie wydaje. Z /napieciem tez mam problem (wina generatora) bo sa widoczne przesuniecia co jakis czas i co nie odzwierciedla idealnej ciaglej sinusoidy. Zalezy mi na /dobrych pomiarach gdyz dzieki nim bede chcial wykonywac obliczenia w czasie rzeczywistym. Z tad tez pomiary chcialbym miec w czasie rzeczywistym dla /calego zakresu czestotliwoci. Wlasnie najwiekszy problem mam z pomiarem przy takim rozrzucie czestotliwosci. Od czego to trzeba uzaleznic?
/pozdrawiam serdecznie,
/Marek
czesc,
ps. czy jest to mozliwe w moim przypadku by dla tak zmieniajacej sie czestotliwosci miec pomiary pradu i napiecia w czasie rzeczywistym co pozwoli sterowac na bierzaco odbiornikiem?
pozdrawiam serdecznie,
Marek
pomiar napiecia sinusoidalnego ze zmienna czest.15kHz-30kHz
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
- Załączniki
-
- programe 2 generation.vi
- (630.64 KiB) Pobrany 244 razy
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010 09:10 przez maro850818, łącznie zmieniany 2 razy.
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: pomiar napiecia sinusoidalnego ze zmienna czest.15kHz-30kHz
Tak trzeba by zbuforować.
Może wrzucisz kod z którego korzystasz?
Może wrzucisz kod z którego korzystasz?
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2009
A rozrzut częstotliwości nie jest jakoś specjalnie imponujący...