witam mam problem z automatycznym otwieraniem pokazu slajdu, chciałbym otwierać ścieżkę do pliku np "C:\Slajd.ppt"
nie wiem jaki komponent wybrać proszę o pomoc.
problem z power pointem
problem z power pointem
- Załączniki
-
- powerpoint
- ty.GIF (6.96 KiB) Przejrzano 7835 razy
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Re: problem z power pointem
Witaj!!
Niestety nigdy nie próbowałem wywołać prezentacji w Power Point'cie za pomocą LabVIEW, ale jeśli załączysz VI, z którego zrobiłeś zrzut obrazu to na pewno Ci pomogę.
Dodatkowo pod poniższym linkiem znajdziesz rozwiązanie.
http://forums.ni.com/ni/board/message?b ... 44#M135331

Niestety nigdy nie próbowałem wywołać prezentacji w Power Point'cie za pomocą LabVIEW, ale jeśli załączysz VI, z którego zrobiłeś zrzut obrazu to na pewno Ci pomogę.
Dodatkowo pod poniższym linkiem znajdziesz rozwiązanie.
http://forums.ni.com/ni/board/message?b ... 44#M135331

Ostatnio zmieniony 24 mar 2010 16:27 przez wino, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Witaj
Po pierwsze jak dajesz problem do rozwiązania to podawaj tylko problem i kod posprzątany a nie śmietnik.
Rozwiązanie zaproponowane przez wino działa
Po pierwsze jak dajesz problem do rozwiązania to podawaj tylko problem i kod posprzątany a nie śmietnik.
Rozwiązanie zaproponowane przez wino działa
wielkie dzięki wszystko gra
- fajfi
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Cześć, bardzo spodobał mi się przykład zamieszczony przez Bogdaniego, ale naszła mnie taka refleksja:
Po co uruchamiać jakiś program (w tym wypadku power pointa, kiedyś widziałem przykład z firefoxem) z poziomu labview, skoro możemy zrobić to bezpośrednio mając ten program na komputerze?
Po co uruchamiać jakiś program (w tym wypadku power pointa, kiedyś widziałem przykład z firefoxem) z poziomu labview, skoro możemy zrobić to bezpośrednio mając ten program na komputerze?
- wino
- Wersja środowiska: Nie mam LabVIEW
Generalnie progami się tworzy, żeby coś zautomatyzować. Zapewne tak jest i w tym przypadku.
- Pitol
- Moderator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2019
problem z power pointem
no i Wino mnie uprzedził... dokładnie, chodzi o to, żeby program zrobił coś za Ciebie a Ty sobie siedzisz wygodnie w fotelu i sączysz browarka oglądając slajdy z wycieczki na Tasmanię...