Program w LabVIEW

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
bodziulla
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Program w LabVIEW

Post autor: bodziulla »

Witam.
Jestem tutaj nowy i nie wiem czy dobrze trafiam z działem. Mam pytanie odnośnie stworzenia oprogramowania w LabVIEW, ale niestety dla mnie jak narazie to czarna magia.
Chodzi mi mianowicie czy może mi ktoś pomóc lub wspomóc jak mam zacząć i czy jest może jakaś literatura odnośnie tworzenia aplikacji w tym programie.
Moje oprogramowanie to aplikacja wspomagająca zarządzanie ryzykiem ekstremalnych warunków pogodowych. Ma ono opierać się na, że są dane z serwera pogodowego na temat warunków byłych, teraźniejszych i przyszłych na terenie Polski. Potem mam dać zapytanie odnośnie czy i jakie były opady na terenie np:lubuskim i potem wyniki z wyszukania itp.?
Czy może ktoś mi coś polecić i wspomóc?
Pzdr
Awatar użytkownika
Nowszy
Wersja środowiska: LabVIEW 2011
Kontakt:

Program w LabVIEW

Post autor: Nowszy »

Cześć

Wspomóc oczywiście możemy, aczkolwiek początek jest po twojej stronie - musisz się nauczyć podstaw. LV nie jest trudne, a na stronie jest sporo tutoriali. Poświęć kilka godzin na zapoznanie się z podstawami, a później zacznij pracę nad samym programem. Jak już trafisz na jakieś konkretne problemy to napisz, na pewno ktoś pomoże.

Kilka linków na początek:
http://search.ni.com/nisearch/app/main/ ... 20tutorial

Pozdr
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
bodziulla
Wersja środowiska: LabVIEW 2009

Re: Program w LabVIEW

Post autor: bodziulla »

Dziękuję za linka. Masz rację, że muszę zacząć od podstaw. Dzisiaj wypożyczyłem książkę a raczej mini książkę na ten program i zaczynam.
Mam nadzieję, że jest łatwy jak mówisz i jak zacznę robić to na pewno zapytam o ewentualne trudności.
Pzdr
ODPOWIEDZ