Witam Wszystkich forumowiczów.
Jestem początkujący i mam pewien problem, a mianowicie:
potrzebuję stworzyć w Lab View połączenie bluetooth kożystające z klienta i serwera bluetooth, ale za każdym razem mam błąd (code 54).
urządzenie z którego kożystam to :Belkin F8T012xx1 z odpowiedzi jaką dostałem z działu technicznego instytutu Lab View to powinno działać.
Nie wiem jak wypełnić pola w Create Listener, czy w polu adres ma być podany MAC czy IP/TCP.
Proszę o pomoc i z góry dzięuje za odpowiedź.
Problem z komunikacją urządzenia Bluetooth
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
W LV masz przyklady klijent - serwer. One dzialaja, bo sam ich uzywalem. W polu adres musisz wpisac adres MAC.
Nigdy nie wie sie wszystkiego ;)
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Heh, żeby to było tak łatwo. W tym przypadku problemem był sterownik Windowsa, z tego co pamiętam, w Windows XP nie działało, a w Windows 7 - tak
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
Re: Problem z komunikacją urządzenia Bluetooth
Bluetooth musi byc zgodny z Microsoft Stock , zeby dziala z LV. W skrocie to jest tak , ze jak wlozysz Bluetooth do USB i windows sam go zainstaluje bez dodatkowych sterownikow, to bedzie on dzialal z LV dobrze.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_ ... dows_stack
Ps. Robilem kilka projektow z uzyciem Bluetooth w LV 8.6. Troche trzeba posiedziec zeby dzialalo poprawnie , rzycze powodzenia ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_ ... dows_stack
Ps. Robilem kilka projektow z uzyciem Bluetooth w LV 8.6. Troche trzeba posiedziec zeby dzialalo poprawnie , rzycze powodzenia ;)
Nigdy nie wie sie wszystkiego ;)
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Re: Problem z komunikacją urządzenia Bluetooth
No więc taka jest teoria. Niestety, od teorii do praktyki daleko. Nie pamietam szczegolow, ale chyba sprawdzilismy wersje sterownika BT na obu kompach, byla identyczna, wszystko bylo identyczne, ale mimo to nie dzialalo. Generalnie tak to jest ze wszelkimi sterownikami 'ogolnego zastosowania'. Co ja sie kiedys ze sterownikiem do USB (przy pendrive'ach) nawalczylem..
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Dziękuję wszystkim za odpowiedź udało mi się znaleźć rozwiązanie w 99% działające. Okazuje się, że windows też ma tu do gadania, za każdym razem kiedy chcę nawiązać połączenie klienta z serwerem wystarczy że uruchomię w windowsie funkcję odbierz plik i działa. Na naście testów tylko w paru przypadkach nie działało....