Witam
Mam taki problem mianowicie stworzylem prosta aplikacje do akwizycji danych (nie wazne sa parametry takie jak czestotliwosc ilosc probek itd) - zbieram dane z 2 kanalow. Chce umozliwic wyboru dev z poziomu programu - wiadomo podpinajac karte i piszac aplikacje na jednym kompie - na drugim karta instaluje sie na innym dev. Jak to zrobic ?
Podro
Smart
Zmiana urzadzenia dev
- smart_lodz
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
- Kontakt:
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Zmiana urzadzenia dev
Witaj
Każdą kartę można indywidualnie nazwać - domyślnie przyjmuje ona nazwę dev...
Jak na tych komputerach nazwiesz ją tak samo, nie powinno być problemu, jak odwołasz się do karty przez tą nazwę. Nazwę zmienić oczywiście w MAXie (Measurement & Automation Explorer)
Możesz jeszcze zrobić konfigurację programu, żeby użytkownik np. sam wskazywał z rozwijanej listy kanały - na liście pokażą się dostępne kanały i karty.
bogdani
Każdą kartę można indywidualnie nazwać - domyślnie przyjmuje ona nazwę dev...
Jak na tych komputerach nazwiesz ją tak samo, nie powinno być problemu, jak odwołasz się do karty przez tą nazwę. Nazwę zmienić oczywiście w MAXie (Measurement & Automation Explorer)
Możesz jeszcze zrobić konfigurację programu, żeby użytkownik np. sam wskazywał z rozwijanej listy kanały - na liście pokażą się dostępne kanały i karty.
bogdani
- smart_lodz
- Wersja środowiska: LabVIEW 2014
- Kontakt:
Re: Zmiana urzadzenia dev
Witam
Jesli chodzi o zmiane nazwy z poziomu Max-a to oki, ale mam napisany przez kogos programik w lv, w ktorym wybiera sie tylko urzadzenie z listy np dev3. Program obsluguje 4 kanaly i nie ma potrzeby wibierania z listy kazdego z osobna (kanalu).
Pozdrawiam
smart
Jesli chodzi o zmiane nazwy z poziomu Max-a to oki, ale mam napisany przez kogos programik w lv, w ktorym wybiera sie tylko urzadzenie z listy np dev3. Program obsluguje 4 kanaly i nie ma potrzeby wibierania z listy kazdego z osobna (kanalu).
Pozdrawiam
smart