Witam. Robie wlasnie projekt na uczelnie (system alarmowy w mieszkaniu) i praktycznie wszystko jest juz gotowe. Mam problem z tym, zeby program uruchamial sie o zadanej przez uzytkownika godzinie. Myslałam nad czyms takim, ze uzytkownik wpisuje godzine, porownywane to jest z zegarem i wygenerowana w ten sposob jedynka wlacza diodę. Moze ktos jest w stanie podpowiedziec mi jak to zrobic, ewentualnie jakich kontrolek uzyc, bo wszytsko rozbija sie wlasnie o ten nieszczesny zegar.
pozdrawiam.
uruchamianie zsynchronizowane z zegarem
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Re: uruchamianie zsynchronizowane z zegarem
W załączniku rozwiązanie tak na szybko. Pomysł polega na monitorowaniu wartości kontrolki wyświetlającej aktualny czas. Gdy w kontrolce pojawi się wymagana przez nas godzina, zapala się LED. Mam nadzieje, że Ci to pomoże. W razie kolejnych pytań pisz.
- Załączniki
-
- start_at_desired_time.vi
- (14.93 KiB) Pobrany 241 razy
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.5
Re: uruchamianie zsynchronizowane z zegarem
wow, dzieki. w zyciu bym na to nie wpadła (troche to smutne). poskładałam to jakoś z resztą, ma problemy z działaniem, ale jestem ciekawa co powie prowadzacy - ostatnio jak mialam problem, to uslyszalam: 'wie pani, labview ma tysiac kontrolek.' Także no.. jak nic nie wymysle to sie odezwe, mam nadzieje ze bede mogla liczyc na dodatkowa pomoc ;) dzieki raz jeszcze.