Pytanie odnośnie Description and Tip strip

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
janosik
Kontakt:

Post autor: janosik »

Proste pytanka może ktoś się skusi odpowiedzieć.
W Labview mamy w menu podręcznym Description and Tip oraz w properties w zakładce Documentation jest Description oraz Tip strip.

1). Czy Description and Tip i Description oraz Tip strip to na pewno to samo? (Sprawdzałem i działa tak samo, ale wolę się zapytać mądrzejszych ode mnie)

2). Jeżeli zaczynam robić program w kolejności od robienia subvi's i np. "Control" fajnie sobie poopisuje to jak potem wykorzystuje danego SubVi w projekcie i używam opcji z menu rozwijanego Create > control to "Control" na głównym panelu odziedzicza ten Description and Tip :). Ale jak robię w drugiej kolejności czyli zaczynam od panelu głównego a potem od SubVi i łącze stworzony "Control" na panelu głównym z "Control" z Subvi to już nie dziedziczy i nie mam Description and Tip na panelu głównym. Pytanie jest proste czy w sytuacji gdy zaczynam robić program od głównego panelu a potem podłączam SubVi jest jakas opcja żeby "Control" na Panelu głównym odziedziczyły Description and Tip z "Control" SubVi?

Mam nadzieję że mnie zrozumieliście :)
Jeżeli już na ten temat kiedyś w przeszłości ktoś pisał to proszę podać linka.
Awatar użytkownika
Cuspy1
Kontakt:

Post autor: Cuspy1 »

Witam,

1. Tak. Są to te same opcje. Po prostu możesz się do nich w różny sposób dostać.

2. Najprościej jest przekopiować kontrolkę z panelu głównego na panel SubVI - wtedy odziedziczy ona wszelkie właściwości pierwowzoru łącznie z Description & Tip.

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
janosik
Kontakt:

Re: Pytanie odnośnie Description and Tip strip

Post autor: janosik »

Bardzo dziękuję za odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ