prosty przebieg problem
prosty przebieg problem
Witam
Jestem święży i jednocześnie zilenoy w Lab Wiew czy istnieje mozliwość aby ktoś mi pomół wygenerować dany przebieg??dodam również że studiuje zaocznie i miałem tylko strasznie okrojony wstęp do tego programu i mowiąc szczerze nie wiem jak sie zabrać za zrobienie prostego przebiegu i dlatego zarejestrowałem sie na tym forum aby nabrać doświadczenia w tym programie
Jestem święży i jednocześnie zilenoy w Lab Wiew czy istnieje mozliwość aby ktoś mi pomół wygenerować dany przebieg??dodam również że studiuje zaocznie i miałem tylko strasznie okrojony wstęp do tego programu i mowiąc szczerze nie wiem jak sie zabrać za zrobienie prostego przebiegu i dlatego zarejestrowałem sie na tym forum aby nabrać doświadczenia w tym programie
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009 11:00 przez shrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Silver0000
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.0
Re: prosty przebieg problem
Witaj... Czy to tylko ma być rysowany dowolny przebieg okresowy o tym kształcie czy chcesz tutaj coś więcej (np regulowaną częstotliwość, amplitudę, itp). Jak dla mnie to co narysowałeś nie ma większego sensu. Pozdrawiam...
to ma być dowolny przebieg okresowy o tym kształcie który wyswietli sie na Waveform graph pokaże przykład który mój wykładowac zrobił i on ma wygladać podobnie ale ma wygenerować przebieg taki jak wyżej pokazałem mowiąc szczerze to ten program jest zajefajny ale dopiero zaczynam sie w nim bawić ale zanim poznam tajniki tego programu to mi troszke zejdzie a potrzebuje to na szybkości oddać do sprawdzenia a nie wiem jak wygenerować taki przebieg
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009 11:00 przez shrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nowszy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2011
- Kontakt:
Przykładzik zrobiony 'na szybko' w załączniku. Jest pewnie tysiąc innych sposobów, ten jest w miarę podobny do metody stosowanej w przykładzie który podałeś.
Pozdrawiam, Maciek Antonik
Edu4Industry
Edu4Industry
wielkie dzieki za zainteresowanie i za wielka pomoc jakiej mi udzieliłeś
Pozdrawaim shrek
Pozdrawaim shrek
i znowu mam problem bo niestety nie tak ma to wygladać bo linie przebiegu są pod katem a maja schodzić prosto może ktś mi pomóc.A co najgorsze rozwiązanie tego przebiegu musi wyglądać na zbliżonym poziom jak ten z przykładu
mój przebieg ma tak wyglądać proszę pomóżcie mi bo nie mam pojecia jak to zrobic a schemat rozwiązywania musi być taki jak tej piły wyżej ale zeby przebieg był liniami prostymi
Ostatnio zmieniony 26 cze 2009 07:03 przez shrek, łącznie zmieniany 2 razy.
A można tak? 

Ewentualnie jeszcze tak... (trochę bardziej podobnie do tego jak chcesz to mieć zrobione ;) )
A może tak 

- jogurt_owocowy
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
A może tak? ;)
prośba do Kaina czy mógłbys mi wrzucić plik z przebiegiem w LabView bo sam obraz mi nic nie da ale tak własnie o cos takiego chodziło wszystkie rozwiązania są dobre ale najbardziej zbliżone do tego co potrzebuje jest właśnie Kaina
Ostatnio zmieniony 26 cze 2009 06:25 przez shrek, łącznie zmieniany 2 razy.