Witam mam pytanko za pomocą jakich bloczków można zrobić komende która prosi o podanie danych i zczytanie ich do programu, no i chodzi mi też o case.
Pozdrawiam.
Printf scanf
Printf scanf
Witam.
Możesz użyć Express VI Prompt User for Input lub napisać własny subVI i użyć go jako "wyskakujące" okienko (subVI node setup).
Jeśli projekt Ci na to pozwala to wykorzystaj kontrolki z front panel.
Co masz na mysli pisząc, że chodzi Ci też o Case?
Pozdrawiam
Możesz użyć Express VI Prompt User for Input lub napisać własny subVI i użyć go jako "wyskakujące" okienko (subVI node setup).
Jeśli projekt Ci na to pozwala to wykorzystaj kontrolki z front panel.
Co masz na mysli pisząc, że chodzi Ci też o Case?
Pozdrawiam
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.6
- Kontakt:
Printf scanf
Mam zamiar zrobić proste menu case czyli z języka C robiłem menu pole wyboru co program ma robić.
Chciałbym poprostu stworzyć prosty program ,który prosił by użytkownika o podanie danych nastepnie pobierał by dane i obliczał by.
No i na końcu wyświetlał by przebieg,
Pozdrawiam
Chciałbym poprostu stworzyć prosty program ,który prosił by użytkownika o podanie danych nastepnie pobierał by dane i obliczał by.
No i na końcu wyświetlał by przebieg,
Pozdrawiam
- fajfi
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Re: Printf scanf
Cześć,
ja tylko w kwestii formalnej.
Otóż, nie wiem czemu na tym forum bardzo często jest używana błędna pisownia: wiele osób pisze "zczytać", podczas gdy powinno być "sczytać". Analogicznie jak "spisać" a nie "zpisać".
Może to nic takiego, ale irytuje na dłuższą metę.
Pozdrawiam
Fajfi
ja tylko w kwestii formalnej.
Otóż, nie wiem czemu na tym forum bardzo często jest używana błędna pisownia: wiele osób pisze "zczytać", podczas gdy powinno być "sczytać". Analogicznie jak "spisać" a nie "zpisać".
Może to nic takiego, ale irytuje na dłuższą metę.
Pozdrawiam
Fajfi
Re: Printf scanf
Witam
Załączam dwa VI, które jeśli dobrze Cię zrozumiałem, wykonują opisane funkcje. Starałem się umieścić wszystkie ważne informacje w komentarzach - gdyby czegoś zabrakło lub chodziło o coś innego daj znać.
VI jest robiony na szybko więc musisz wybaczyć brak ładnych wykończeń.
Pozdrawiam
Załączam dwa VI, które jeśli dobrze Cię zrozumiałem, wykonują opisane funkcje. Starałem się umieścić wszystkie ważne informacje w komentarzach - gdyby czegoś zabrakło lub chodziło o coś innego daj znać.
VI jest robiony na szybko więc musisz wybaczyć brak ładnych wykończeń.
Pozdrawiam