Zapis i odczyt z pliku przebiegów wygenerowanych

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
mateusz
Kontakt:

Post autor: mateusz »

wiam mam problemik z zapisywaniem i odczytywaniem z pliku przebiegów wygnerowanych w swojej pracy umieściłem potrzebne do tego funkcje , niestetu nie mam zielonego pojecia jak odpowiednio je połaczyc. Próbowalem do wejścia signal udalo sie plik powstakje ale nie ma w nim oczekiwanych 3 przebiegow ktore generuje. oprucz tego poszukuje metody do regulacji napiecia lub czestotliwosci generowanych przebiegow(sin cos i pila) czy ktos móglby mi w tym pomóc bede bardzo wdzieczny pozdrawiam
mateusz
Kontakt:

sorki jeszcze jedno pytanie... oprucz zapisu generowanych przebiegow potrzebowalbym zapisywac jeszcze dane
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Zapis i odczyt z pliku przebiegów wygenerowanych

Post autor: jogurt_owocowy »

Przepis na zapis i odczyt kilku sygnałów do/z pliku
  1. Połącz zapisywane sygnały w jeden za pomocą Merge Signals
  2. Zapisz powstały sygnał do pliku za pomocą Write To Measurement File
  3. Odczytaj sygnał z pliku za pomocą Read From Measurement File
  4. Podziel odczytany sygnał na wejściowe, początkowe sygnały za pomocą Split Signals
Ostatnio zmieniony 04 cze 2009 14:28 przez jogurt_owocowy, łącznie zmieniany 1 raz.
mateusz
Kontakt:

o kurde dziki nie spodziewalem sie tak szybkiej odp. powiedz mi czy sygnaly z split signals gdzie nimy mam wrocic z czym to podpiac to sie bedzie zapętlac?? jeszcze jedno pytanie musze dokonac takich pomiarów amplituda max i min, wartośc średnia ,skuteczna i częstotliwosc sygnału te pomiary ktore otrzymalem w projekcie ktory widziales sa nieco dziwnemierze tam dwa razy czestotliwosc wyswietlam w dwoch oknach "frequency" i" czestotliwość" mozna zaóważyc ze sa ione odmienne jaki jest tego powód??
mateusz
Kontakt:

Re: Zapis i odczyt z pliku przebiegów wygenerowanych

udalo mi sie zrobic ten odczyt i zapis wszystkopieknie ladnie zastanawia mnie jeszcze regulacja amplitudy lub czestotliwosci jak mozna w prosty sposób to osiagnac na przykladzie mojgo projektu??Gdybym chcial wyswetlic w kontrolkach parametry czest amp i wartosci min max
ODPOWIEDZ