Gdzie mi wcięło Help-a?

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
waski78
Kontakt:

Gdzie mi wcięło Help-a?

Post autor: waski78 »

Mam taki problemik jak w temacie. To znaczy gdy włączę help kontekstowy to pojawia mi się opis danej funkcji i wszystko jest OK , ale gdy naciskam "Detailed help" aby zobaczyć bardziej rozbudowany opis z przykładami to nic się nie dzieje (kursor myszy zmienia się na chwilę w klepsydrę i po chwili wraca do postaci strzałki a helpa sie ni pokazuje). Sprawdziłem na drugim kompie i tam wszystko jest OK a u mnie tak jakby tego nie było. Czy można to jakoś spróbować włączyć lub wejść "innymi drzwiami" ? (LV 8.5)
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Re: Gdzie mi wcięło Help-a?

Post autor: jogurt_owocowy »

Na pewno coś jest nie tak. A czy po kliknięciu na funkcję prawym klawiszem myszy i wyborze Help pojawia się pomoc do niej czy też nie?
waski78
Kontakt:

Sprawdziłem, to samo czyli nic. No tak jakby tego nie było. Kurcze a czy ten help jest w jakimś konkretnym katalogu?
Awatar użytkownika
jogurt_owocowy
Wersja środowiska: LabVIEW 2015

Post autor: jogurt_owocowy »

Z tego co się zorientowałem helpy siedzą w katalogu X:Program FilesNational InstrumentsLabVIEW 8.5help w postaci plików .chm. Pomoc do większości elementarnych funkcji jest zawarta w pliku glang.chm.
Twój post mi przypomniał, że chyba kiedyś miałem identyczny problem, ale jakoś się rozwiązał. Nie pamiętam jak, ale w najgorszym razie pomogło przeinstalowanie LV.
waski78
Kontakt:

No z tym przeinstalowaniem to chyba będzie najszybciej. zastanawia mnie tylko jak do tego doszło. Ale mniejsza z tym. Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ