Witam mam problem z SIT serverem w LabViev. Chcę symulować prosty układ dynamiczny zbudowany w Simulinku zawierający blok Transfer Fcn w którym definiuje się Numerator i Denumerator. Oba parametry mogą być wektorami , których elementy powinny być oddzielone przecinkami.
Gdy tworzę Denumerator w LabView i przesyłam wektor do Matlaba to wszystko jest ok. Dane są przesyłane i widziane w Matlabie. Symulacja jest wykonywana. Problem w tym, że zamiast przecinków w Denumeratorze w Simulinku są średniki, co nie pozwala odczytać poprawnie ustawionych wartości w LabViev. Widać tylko pierwszy element. POzostałe są nieaktywne.
Może ktoś wie jak zmusić LabView (albo Matlaba) do jednolitego formatu przesyłanego wektora?
Problem z SIT serverem
- kancin
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.6
- Kontakt:
Re: Problem z SIT serverem
W jakim formacie przesyłane są dane do Matlaba? Jeśli znakowo to możesz zamieniać wszystkie przecinki na średniki za pomocą bloczka Search and Replace String z palety String. Pamiętaj o ustawieniu Replace all na "True".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dane są w formacie Numeric. Tworzone są za pomocą Array (VI z palety Controls) na panelu frontowym, którego elementy to Numeric Control uieszczane w Array "ręcznie". Sprawdzę czy w ogóle jest mozliwy (czy Matlab odczyta) przesył danych w formacie znakowym i jesli to poprawi problem to dam znać. Mam jednak wątpliwosci jak znam Matlabakancin pisze:W jakim formacie przesyłane są dane do Matlaba?

- kancin
- Wersja środowiska: LabVIEW 8.6
- Kontakt:
Umieść swój VI to będę mógł więcej pomóc.
Z tego co pamiętam to chyba w Matlabie dane te nie muszą być oddzielone przecinkami ale mogą być oddzielone spacją...ale mogę się mylić
Z tego co pamiętam to chyba w Matlabie dane te nie muszą być oddzielone przecinkami ale mogą być oddzielone spacją...ale mogę się mylić