W LabView jest opcja:
Tools->Web Publishing Tool, jak to działa, czy potrzeba jakiegoś plugina? Bo próbuję coś z tym zrobić i nie trybi jakoś, a obecnie uzywam Firefoxa najnowszej wersji. Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć, jeżeli wymaga to jakiegoś przetwarzania serwerowego to mam postawionego Apacha 2.0.49 (ale nie jestem pewien co do wersji) ze wszystkimi ;) (prawie) modułami. Czekam na pomoc!!
[hr]
Z góry dzięki...
publikowanie html
publikowanie html
Fraktal ...!
-
- Administrator
- Wersja środowiska: LabVIEW 2015
- Kontakt:
Re: publikowanie html
Jakbyś nieco bliżej napisał, co próbujesz z tym zrobić i co nie trybi to wtedy będzie łatwiej pomóc.fraktal pisze:W LabView jest opcja:
Tools->Web Publishing Tool, jak to działa, czy potrzeba jakiegoś plugina? Bo próbuję coś z tym zrobić i nie trybi jakoś, a obecnie uzywam Firefoxa najnowszej wersji.
Jaką masz wersję LV ?
Publikację pliku VI w formie strony WWW można zrobić poprzez 4 kliknięcia myszką (sam to widziałem).
bogdani
Moja wersja LabVierw to 8.0. A mam problem następujący, wybieram wyżej wspomiana opcję on cos tam robi, tworzy strone html pod podana przeze mnie nazwa, a kod jest wJavaScript, strona jest chyba Ok tylko że nie jest panel na stronie wyswietlany. Nie wiem dlaczego to nie chpodzi ... Dołączam screena z opcjami ja wybierałem embedded a dalej to juz bardzo intuicyjnie i nie wiem dlaczego nie chodzi. Może mi to ktoś wyjaśnić?
Fraktal ...!
-
- Wersja środowiska: LabVIEW 2010
Aby VI był widoczny na serwerze należy mieć uruchomione LabView i otwarty projekt, który ma się zamiar opublikować. No i nie wiem czy zadzial z Firefoxem z IE działa. Jeśli ma być to tylko pobrazek zaznaczamy opcję Snapshot. Fraktal - brzmi znajomo . Pozdrawiam
smiglo
Nie wiem co jest próbuje i nic nie trybi, może to byc od tego że ma firefox'ie nie bedzie chodzić, zaraz spróbuje zrobic to na IE, zobaczymy, a smiglo również brzmiznajomo ;)
WSG Bydgoszcz?
[hr]
Pozdrwiam ...
WSG Bydgoszcz?
[hr]
Pozdrwiam ...
Fraktal ...!
Tak to wyglada jak sie uruchamia w IE, nie wiem co jest grane. Jak ktos cos bedzie wiedział to bede bardzo zobowiazany
Fraktal ...!
udało się, już wiem w czym tkwił problem, WebSever LabView pracuje tak samo jak inne domyslnie skonfiguroqane serwery www na porcie 80, a ja juz mialem uruchomionego Apacha na porcie 80 i był konflikt, ale ustawilem labView pod siebie i jest ok, juz teraz nie ma żadenego problemu, chodzi nawet na firefox'ie.
[hr]
P.S. smiglo - czy moge prosic o jakiegos maila, bede zobowiazany.
Pozdrawiam ... dzięki
[hr]
P.S. smiglo - czy moge prosic o jakiegos maila, bede zobowiazany.
Pozdrawiam ... dzięki
Fraktal ...!