Problem z SubVI jesli używam go w jednym programie kilka raz
Problem z SubVI jesli używam go w jednym programie kilka raz
Witam. Mam taki problem z SubVI. Używam tego samego sub'a w jednym programie i mam problem z tym że nie działa on niezlaeżnie. Chodzi o to że mam umieszczone dwa takie same bloczki zrobione przezemnie (wewnątrz nich używam shift register) i wartości są przenoszone z jednego do drugiego. Chciałbym aby te bloczki pracowały niezależnie
e_gregor
Re: Problem z SubVI jesli używam go w jednym programie kilk
z poczatku troche się przestraszyłem, bo jak tak, to kurka problemowo. potem sobie zrobiłem małą aplikacyjke (dwie pętelki z tym samym subVI z wykorzystaniem shift register'ów) i nic takiego nie zaobserwowałem...
załącz proszę swój kod (lub część). z chęcią zobacze co sie tam dzieje
załącz proszę swój kod (lub część). z chęcią zobacze co sie tam dzieje
Witam
File >> VI Properties >> Execution >> Reentrant Execution - trzeba zaznaczyć tą opcję.
Oczywiście jest to poprawne zachowanie środowiska. Aby tego uniknąć, należy daną funkcję (sub-vi) określić jako reentrant - czyli taki, który podczas wywołania tworzy nową kopię w pamięci i wykonuje sie niezależnie od poprzednich.e_gregor pisze:Używam tego samego sub'a w jednym programie i mam problem z tym że nie działa on niezlaeżnie. Chodzi o to że mam umieszczone dwa takie same bloczki zrobione przezemnie (wewnątrz nich używam shift register) i wartości są przenoszone z jednego do drugiego. Chciałbym aby te bloczki pracowały niezależnie
File >> VI Properties >> Execution >> Reentrant Execution - trzeba zaznaczyć tą opcję.
Nie jestem leniwy
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Mam zawyżone wymagania motywacyjne
Dzięki! Tak właśnie myślałem że to normalne tylko nie miałem zielonego pojęcia jak to zmienić/obejść
e_gregor