Witam. Z góry przepraszam jeżeli temat jest w złym dziale i od razu proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Potrzebuję pomocy w utworzeniu aplikacji która poprzez 4 sondy EGT (termopary), kartę do pomiaru temp. będzie w stanie rejestrować i zapisywać temperaturę w zależności od obrotów silnika spalinowego. Potrzebuję zebrać te dane, aby potem móc wkleić do Excela i wykonać wykres. Specyfikację sprzętu podaję na screeenie, Karta do pomiaru temperatur termoparą to 779001-01 a nie jak w załączniku, reszta się zgadza. Wersja programu na bieżąco aktualizowana. Aplikacja to projekt studencki, nigdy nie miałem do czynienia z tym programem więc przydadzą się wszystkie wskazówki.
Z góry dziękuje za pomoc i zaangażowanie.
Pomiar temperatury poprzez sondę EGT-budowa aplikacji.
Re: Pomiar temperatury poprzez sondę EGT-budowa aplikacji.
Obejrzyj sobie seminarium Projektowanie systemów do pomiaru temperatury http://poland.ni.com/seminaria-on-line/ ... -czujnikow
Myślę, że znajdziesz tam wiele wskazówek i trochę teorii.
Jeśli nie miałeś do czynienia z LabVIEW to ogarnij sobie najpierw podstawy np. viewtopic.php?f=6&t=3698&start=0
Myślę, że znajdziesz tam wiele wskazówek i trochę teorii.
Jeśli nie miałeś do czynienia z LabVIEW to ogarnij sobie najpierw podstawy np. viewtopic.php?f=6&t=3698&start=0
Ja tu tylko wklejam linki ale i tak możesz kliknąć pochwal ;)