Snippet i Quick Drop

Jeśli masz coś do powiedzenia w sprawie LabVIEW napisz. Tutaj są tematy, których nie można uściślić do innych działów.
Awatar użytkownika
Brad PID
Wersja środowiska: LabVIEW 2012

Snippet i Quick Drop

Post autor: Brad PID »

Hej,

Chciałbym stworzyć kilka snippetów z często używanymi przeze mnie częściami (np. while wraz ze stopem i opóźnieniem itp. ), a następnie wywoływać je za pomocą QuickDropa. Szukam po sieci ale nie mogę niczego takiego znaleźć. Kiedyś wpisałem w QuickDrop "erorr..." i w efekcie znalazłem snippeta w którym była skonfigurowana struktura case obsługująca błędy. Przeinstalowałem system zainstalowałem LabView 2013 i już nie mogę tego znaleźć. Podejrzewam, że pochodziło to z któregoś toolkita którego przypadkowo zainstalowałem przez VIPM.

Ma ktoś pomysł jak coś takiego zrealizować lub ewentualnie z jakiego toolkita pochodziła opisana funkcjonalność?

Pozdrawiam
Dawid Woźny
Certified LabVIEW Associate Developer
www.optinav.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Brad PID

Snippet i Quick Drop

Właśnie zainstalowałem OpenG Toolkit i jest tam opisana wcześniej przeze mnie funkcjonalność. Po wpisaniu "case..." uzyskuje wynik: "Case (Error IO)" naciskając to dostaje określony kod. Jak mogę uogólnić tą funkcjonalność i produkować własne snippety?

Pozdrawiam
Dawid Woźny
www.optinav.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Pitol
Moderator
Wersja środowiska: LabVIEW 2019

Snippet i Quick Drop

Post autor: Pitol »

ObrazekObrazekObrazek
Chcesz taki podpis? Zajrzyj tutaj
Awatar użytkownika
Brad PID

Re: Snippet i Quick Drop

Dzięki! Właśnie o to mi chodziło. Wiedziałem, że coś takiego musi być. Chyba muszę zacząć przeglądać nuggetsy ;)
Dawid Woźny
www.optinav.pl
Obrazek
ODPOWIEDZ