Jedno z zadań rozwiązał chyba w 20 sekund!
PS. kurczę, zabrakło mi jednej odpowiedzi do clad

Tajemnicą autorów zadań pozostaje, czy wiedzieli, że tak się dało wygenerować tę tablicę...laradek pisze: Jedno z zadań rozwiązał chyba w 20 sekund!
Cieszę się, że to mówiszbogdani pisze: Robi wrażenie
Jestem tego samego zdania i pójdę jeszcze dalej. Dlaczego nie można korzystać z własnych maszyn. Każdy z nas na swoją modłę podrasowuje sobie swojego PC, lapka, Mac'a czy bóg wie co jeszcze. Nie chodzi tylko o skróty i ustawienia środowiska, które można ustawić w 2-3 min, ale również całą gamę skryptów-podprogramików (b czesto własnego autorstwa), które w najzwyczajnieszy sposób przyspieszają programowanie. A właśnie o to chodzi! Szybkość programowania to szybkość przekazania maszynie czego chce człowiek. Gdy maszyna jest słaba (czyt. źle skonfigurowana) to człowiek sam nie da rady... wystarczy, bo za mocno się rozkręcamPiDi pisze:A jak jeszcze będzie możliwość skorzystania w pełni choćby ze skrótów do quick dropa
Jestem za. Nie wiem czy nie byłoby to przesadą - ale dla każdego z zadań (było ich 6) powinien powstać osobny wątek. Każdy mógłby wrzucić swoje rozwiązanie/czas i podejrzeć/porównać rozwiązania innych.smiga pisze:Przy okazji zapytam, może wrzuci ktoś treść tych zadań, które były na mistrzostwach? - niech każdy, sam dla siebie, się sprawdzi
Co do skrótów Quick Dropa i podstawowej konfiguracji LabVIEW, to zdecydowanie tak.TMa pisze:Jestem tego samego zdania i pójdę jeszcze dalej. Dlaczego nie można korzystać z własnych maszyn. Każdy z nas na swoją modłę podrasowuje sobie swojego PC, lapka, Mac'a czy bóg wie co jeszcze. Nie chodzi tylko o skróty i ustawienia środowiska, które można ustawić w 2-3 min, ale również całą gamę skryptów-podprogramików (b czesto własnego autorstwa), które w najzwyczajnieszy sposób przyspieszają programowanie. A właśnie o to chodzi! Szybkość programowania to szybkość przekazania maszynie czego chce człowiek. Gdy maszyna jest słaba (czyt. źle skonfigurowana) to człowiek sam nie da rady... wystarczy, bo za mocno się rozkręcamPiDi pisze:A jak jeszcze będzie możliwość skorzystania w pełni choćby ze skrótów do quick dropa